Verwijderen roetfilter pas per 1 oktober verboden

16-06-2017

Het verbod op het verwijderen of deactiveren van emissiebeheersingssystemen, waaronder het roetfilter, gaat niet in per 1 juli, maar pas per 1 oktober. Een goed functionerend emissiebeheersingssysteem wordt ook een APK-eis.

roetfilter

Een en ander kunt u lezen in de antwoorden op Kamervragen die minister Melanie Schulz deze week naar de Tweede Kamer stuurde.

Deze Kamervragen werden gesteld na een uitzending van het consumentenprogramma Radar, over auto’s die na een update van het emissiebeheersingssysteem vermeend mindere prestaties leverden.

RAI Vereniging sterk voorstander
Over deze materie organiseerde het ministerie van IenM onlangs een internetconsultatie. RAI Vereniging heeft daaraan deelgenomen, waarbij wij onze steun uitspraken voor het voorgenomen verbod.