Agenda

Handelsmissie Automotive en Batterijen naar Detroit

Handelsmissie Automotive en Batterijen naar Detroit

Bent u actief op het gebied van verduurzaming van de automotive sector? Of specifiek in batterij-ontwikkeling en -technologie? En wilt u uw marktkansen in de Verenigde Staten onderzoeken en daar samenwerkingspartners vinden? Meld u dan uiterlijk 25 juni aan voor deze handelsmissie ten tijde van de vakbeurs The Battery Show.

Waarom Detroit

De regio rondom Detroit, Michigan, is hét centrum van de automotive industrie in de Verenigde Staten. De lange geschiedenis van de industrie in Michigan geeft een stabiele basis aan veel bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in mobiliteit.

 • Grote OEM's zoals Ford en General Motors (GM) en hun toeleveranciers (zoals Magna) hebben allen hun hoofdkantoor in deze regio.
 • Ook bedrijven als Google en Argo AI zijn in de regio gevestigd.
 • Ontwikkeling van de batterij-industrie is nodig voor elektrificatie van de mobiliteits­sector. Deze industrie is daarom een belangrijk onderdeel geworden van het Detroit eco­systeem.

Vakbeurs The Battery Show

Wij organiseren deze handelsmissie rondom Noord-Amerika's grootste evenement op het gebied van doorontwikkelde batterijtechnologie: The Battery Show. Deze vakbeurs vindt van 7 tot en met 10 oktober 2024 plaats in Detroit. In voorgaande jaren trok de vakbeurs meer dan 1.150 deelnemers en zo'n 20.000 bezoekers. Op de beurs kunt u een Lead Pavilion, een Recycling Pavilion en een expo over elektrisch vervoer bezoeken.

The Battery Show besteedt aandacht aan de volgende 5 tracks:

 1. Development: zoals NextGen technologie, toeleveringsketen voor grondstoffen, en recycling. Lees het Engelstalige rapport 'Battery value chain analysis' op rijkswaterstaat.nl.
 2. Battery In-Use: productie, veiligheid en meer.
 3. EV (Electric Vehicle) Development: zoals wet- en regelgeving, investering in Research & Development, buitenlandse concurrentie en samenwerking.
 4. EV In-Use: vooral ontwerp en innovatie van elektrische en hybride voertuig­en, laadinfrastructuur en praktijkervaring.
 5. Nieuwe toepassingen: zoals heavy duty toepassingen en vaste energieopslag.

Kopers, vertegenwoordigers en beleidsmakers uit de wereldwijde batterij-industrie bezoeken The Battery Show. Denk daarbij aan bedrijven als Ford, Tesla, Rivian, Samsung, CATL, A124 en BorgWarner.

Focus op duurzame mobiliteit

Deze missie heeft als thema de verduurzaming van de automotive industrie en de doorontwikkeling van batterijtechnologie. Denk daarbij aan:

 • recycling van essentiële materialen;
 • batterij-afval (verwerking van 'black mass');
 • Heavy duty batterijen;
 • NextGen batterijtechnologie (verbeterde materialen en productietechnieken).

Wij maken later een keuze uit deze subthema's op basis van de deelnemende bedrijven.

Voor wie?

Deze missie staat open voor Nederlandse start-ups, scale-ups, mkb, overheden en kennisinstellingen.

Het is interessant voor wie met duurzame mobiliteit of met (nieuwe) batterijtechnologieën en -materialen de Amerikaanse markt willen opgaan, of daar meer zaken willen doen.

Bent u een ondernemende vrouw met internationale ambities? De overheid zet zich in voor meer diversiteit en moedigt daarom ook specifiek vrouwelijke ondernemers aan om internationaal te ondernemen. Dat doet zij via de campagne Groei over Grenzen. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn namelijk productiever, innovatiever en succesvoller. Door mee te gaan met deze missie breidt u uw netwerk uit en vergroot u uw internationale kansen.

Wij nemen maximaal 30 personen mee. Per organisatie kunnen maximaal 2 personen deelnemen.

Programma

Het definitieve programma voor deze missie is nog in de maak. Op dat programma zullen staan:

 • b2b meetings;
 • bezoek aan vakbeurs The Battery Show met gerichte bezoeken aan bedrijven en paviljoens;
 • bedrijfs­bezoeken in de omgeving van Detroit;
 • netwerkrecepties;
 • grondige sectorstudie (deep-dives);
 • tijd voor eigen afspraken;

Op de website van het RVO is een conceptprogramma te vinden

Deelname en kosten

De kosten voor deelname aan deze handelsmissie bedragen € 500 exclusief btw per organisatie bij maximaal 2 personen.

Reis- en verblijfkosten en mogelijke extra kosten (zoals voor individueel vervoer) zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Meld u aan voor de handelsmissie Automotive en Batterijen naar Detroit. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 25 juni 2024.

Per organisatie mogen maximaal 2 personen deelnemen. Iedere persoon dient zich apart aan te melden.

Aanmelden

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie met het Nederlands consulaat-generaal in Chicago, RAI Automotive Industry NL en Brainport Eindhoven.