Agenda

International Automotive Recycling Congress

International Automotive Recycling Congress

Voor de 23ste keer wordt IARC, het International Automotive Recycling Congress, georganiseerd. Deze keer op 19 en 20 juni in Antwerpen, België. IARC is een belangrijk autorecyclingcongres in Europa. Twee dagen lang worden de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van Europese regelgeving, technologie en best practices in autorecycling besproken. Voor de derde dag staat onder andere een bezoek aan Van der Ven Auto’s gepland.

IARC is het internationale platform voor het bespreken van de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van de circulaire economie rondom autorecycling. Bijna 300 besluitvormers uit de auto- en recyclingsector, denk aan autofabrikanten, producenten­organisaties, recyclingbedrijven, autodemontagebedrijven, onderzoeksinstellingen en beleidsmakers komen samen om ontwikkelingen te bespreken.

ARN & IARC

ARN is al sinds de start van dit congres eind jaren negentig nauw betrokken bij IARC, niet alleen als deelnemer maar ook inhoudelijk bij de opzet van het programma. Zo maakt Manager Innovatie Janet Kes van ARN deel uit van het Steering Committee van IARC. “Het voorstel voor de nieuwe ELV-verordening zal centraal staan. Verder is er veel aandacht voor recycling van plastics en kritieke materialen in het programma.”

RAI vereniging is mede-oprichter van ARN en is betrokken bij het bestuur daarvan.

Wat kunt u verwachten?

Er is een belangrijke transformatie gaande op het gebied van voertuig­recycling gestuurd door nieuwe Europese wetgeving, waar iedereen werkzaam in de sector mee te maken zal krijgen. Het programma voorziet in forumdiscussies en presentaties over de nieuwe regelgeving en de gevolgen ervan voor de automotive- en recycling­industrie. Ook is er veel ruimte voor netwerken met collega’s in andere Europese landen.

Aanmelden