Agenda

Missie: SIA Powertrain Frankrijk (Lille)

Missie: SIA Powertrain Frankrijk (Lille)

Van 18 tot 20 juni 2024 organiseren ARIA Hauts-de-France, Nord France Invest, de Nederlandse ambassade in Parijs en RAI Automotive Industry NL een Nederlandse powertrain delegatie naar Noord-Frankrijk. Graag nodigen wij u uit om samen met ons deze missie te ondernemen.

Deze missie stelt u in staat om het Powertrain eco­systeem in de Hauts-de-France te ontdekken door middel van verschillende bedrijfs­bezoeken, deelname aan evenementen en uitwisselingsmomenten. Bovendien krijgt u de gelegenheid om contact te leggen met leden van het netwerk ARIA Hauts-de-France om potentiële onderwerpen voor samenwerking te identificeren.

Het 3-daagse programma omvat bezoeken aan het bekende SIA Powertrain International Congress en bezoeken aan de haven van Duinkerken en de Stellantis fabriek in Hordain.

Programma van de missie

18 juni19 juni20 juni
OchtendReizen naar Duinkerken

Bezoek SIA Powertrain

- Plenaire openingssessie

- Koffiepauze / bezoek
tentoonstelling

- Breakout sessies

Check-out

Bezoek Stellantis
Hordain Fabriek

Middag

Bezoek haven van Duinkerken

- Inleiding regio Hauts-de-France :
Battery Valley

- Presentatie ontwikkelingen in de haven met
betrekking tot digitalisering, automatisering
en elektrificatie.

- Bezoek faciliteiten.

- Reis naar Lille - check-in

- Lunch

- Breakout sessies

- Cocktail & testritten

Lunch

Reis naar Nederland

AvondDineren in LilleDineren in Lille

Kosten

Deze missie is gratis voor deelnemers, naast reis- en verblijfskosten.
Inbegrepen diensten:
- Lunch & diners
- Bedrijfs­bezoeken
- SIA Powertrain evenement ticket (waarde € 1090,-)
Niet inbegrepen: Vervoer naar Hauts-de-France en terugreis, hotel (2 nachten).

Deelnemen

Om een missie van hoge kwaliteit te garanderen, wordt het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 20. De deelnemers wordt gevraagd informatie te verstrekken over hun vakgebied en interesses om een missie op maat te garanderen.

Als je geïnteresseerd bent en deel wilt uitmaken van deze delegatie, meld je dan aan via de onderstaande knop. De deadline voor registratie is 4 juni.

Aanmelden

Over SIA POWERTRAIN

De 36e internationale conferentie van SIA POWERTRAIN vindt dit jaar plaats in Lille. De behoefte aan een snelle vermindering van de uitstoot van broeikasgassen leidt tot een ongekende transformatie van de auto-industrie. Aandrijflijntechnologieën zijn essentieel om deze transformatie te ondersteunen en tegelijkertijd in te spelen op de evolutie van de mobiliteits­behoeften en de betaalbaarheid ervan te garanderen.

De 36e SIA POWERTRAIN // Lille 2024 conferentie zal het volledige spectrum van technologieën behandelen voor toepassingen gaande van korte afstand kleine stedelijke mobiliteit tot lange afstand commerciële voertuig­en.

De SIA POWERTRAIN conferentie wordt door belanghebbenden uit de auto-industrie erkend als een uitzonderlijk en uniek technisch evenement. Internationale OEM's, Tier-1 leveranciers, ingenieursbureaus en vele anderen zullen hun nieuwste technologieën, projecten en resultaten delen.
De editie van juni 2024 verhuist voor het eerst naar een nieuwe locatie in Frankrijk. Lille ligt vlakbij tal van nieuwe fabrieken, ontwikkelingscentra en initiatieven van de auto-industrie om deze nieuwe aandrijflijnen te ondersteunen. De conferentie vindt plaats in het centrum van de stad en biedt volop gelegenheid om voor en na de conferentiedagen iets te drinken en verder uit te wisselen met vakgenoten.

Over de haven van Duinkerken

De haven van Duinkerken is een van de belangrijkste havens in Frankrijk. Tijdens de missie zal het project CAP2020 aan bod komen. Cap2020 is een ambitieus project dat de haven van Duinkerken wil moderniseren en verduurzamen. Het richt zich op de uitbreiding en verbetering van de infrastructuur, het bevorderen van milieuvriendelijke initiatieven en het stimuleren van de lokale economie. Cap2020 zet ook in op het integreren van geavanceerde technologieën in de havenoperaties, zoals digitalisering, automatisering en slimme logistieke oplossingen, om de efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen. Door geavanceerde technologieën te integreren en samen te werken met verschillende stakeholders, wil Cap2020 de haven efficiënter en concurrerender maken, klaar voor de toekomst. Er zullen ook faciliteiten bezocht worden die betrokken zijn bij het project

Over Stellantis

Stellantis, gevormd door de fusie van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en PSA Group in 2021, is een wereldwijde autogigant met merken zoals Peugeot, Citroën, Jeep, Fiat, en Opel.

Een belangrijke productielocatie binnen Stellantis is de fabriek in Hordain, Frankrijk. Deze fabriek zal bezocht worden tijdens de missie. In Hordain ligt de focus op de productie van lichte bedrijfs­voertuig­en voor merken als Peugeot Expert, Citroën Jumpy, en Opel Vivaro. De Hordain fabriek speelt een cruciale rol in Stellantis' strategie voor duurzame mobiliteit, door zowel conventionele als elektrische bedrijfs­voertuig­en te produceren.