Agenda

Toekomstige productietechnologieën voor e-voertuig­en

Toekomstige productietechnologieën voor e-voertuigen

Onder invloed van klimaatverandering richt de auto-industrie zich steeds meer op de ontwikkeling en productie van elektrische auto's. De vraag naar CO2-reductie stimuleert lichtgewicht ontwerpen en alternatieven voor fossiele brandstoffen, waardoor groene mobiliteit mogelijk wordt.

In Europa ontstaat de komende jaren de grootste batterijmarkt ter wereld. Duitsland wordt hierin een van de grootste batterijproducenten. Door een benodigde batterijcapaciteit van 900 GWh voor elektrische auto's in 2030, zal de opslagcapaciteit in Europa volgens de RWTH Aachen University toenemen tot 1300 GHh.

Efficiënte voertuig batterijmodules voor de elektrische mobiliteits­sector worden in grotendeels ge­automatiseerde processen geproduceerd. Ge­automatiseerde assemblagelijnen, lasmachines en robotica hebben de efficiëntie en precisie van de batterijproductie sterk verbetert, wat heeft geleid tot een vermindering van kosten en fouten. Ge­automatiseerde systemen kunnen de klok rond werken zonder pauzes, waardoor de algehele output toeneemt.

Tijdens dit evenement informeren AWL-techniek Nederland B.V., Amada Weldtech NL en VDLNedcar B.V. u over de uitdagingen, oplossingen en mogelijkheden van productie­automatisering op het gebied van de productie van batterijmodules.

Programma

Partijen die zullen spreken zijn AWL-techniek Nederland B.V., Amada Weldtech NL en VDLNedcar B.V.

12:30u Inloop met lunch in het restaurant van AWL-Techniek B.V.
13:00u Welkomstwoord door Piet Mosterd van AWL-Techniek B.V. en Jean Pierre Heijster, RAI Automotive Industry NL
13:10u Presentatie "Ontwikkelingen op het gebied van productieapparatuur voor de E-Mobility industrie, inclusief oplossingen voor batterijproductie en waterstoftoepassingen" door Wilbert van de Ridder, AWL-Techniek B.V.
13:40u Presentatie door Enrico Klein, Amada Weldtech NL
14:10u Presentatie door Rene Vounckx, VDLNedcar B.V.
14:40u Koffiepauze in het restaurant, AWL-Techniek B.V.
15:00u Bedrijfs­presentatie AWL door Piet Mosterd en rondleiding door het AWL Experience Center en fabriek
16:30u Borrel en hapjes in het restaurant van AWL-Techniek B.V.
17:15u Einde van het programma