Agenda

Webinar Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) 2024

Webinar Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) 2024

Dit webinar dat plaatsvindt op dinsdag 12 maart tussen 15:00 en 16:00 uur richt zich op verkoop­organisaties en leasemaatschappijen die zich bezighouden met elektrische vracht­wagens. Ook intermediairs en toekomstige bestuurders van elektrische vracht­wagens zullen interesse hebben in de inhoud.

Het programma van het webinar wordt gepresenteerd door René van Norel, procescoördinator voor Team Stimuleringsregelingen Elektrisch Vervoer bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tijdens het webinar zal hij onder andere de volgende onderwerpen behandelen:

- Terugblik op AanZET 2022 en AanZET 2023
- Belangrijkste wijzigingen in AanZET 2024
- Sale en leaseback bij operationele lease
- Tips om teleurstellingen te voorkomen
- Uitleg over de loting
- Volgorde van aanvragen en relatie met de Milieu-investeringsaftrek (MIA)
- Voorvertoning van het aanvraagformulier van AanZET

De AanZET opent op dinsdag 26 maart 2024, met een totaalbudget van € 45 miljoen dat nog niet definitief is. Hoewel het budget op 15 februari 2024 is goedgekeurd door de Tweede Kamer, moet het nog in maart worden goedgekeurd door de Eerste Kamer (de datum hiervoor is nog niet bekend).

Als je vragen hebt, kun je deze bij je aanmelding alvast indienen. Tijdens het webinar is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Als je het webinar niet kunt bijwonen, wordt er na afloop een terugkijklink op de website geplaatst. Ook worden er achteraf vragen beantwoord. Voor verdere vragen kun je mailen naar aanzet op rvo punt nl.

Aanmelden voor het webinar kan via deze link.