Nieuws

Auto- en motorbranche boekt 3 procent meer omzet in Q1

De auto- en motorbranche heeft over het eerste kwartaal van 2024 een omzetplus van 3,3 procent behaald. De grootste omzetstijging vond plaats in de deelmarkt gespecialiseerde reparaties (+10,6 procent). Bij de handel en reparatie van personen­auto’s, de grootste deelmarkt, was sprake van een omzetstijging van 3,8 procent, aldus het CBS

Auto- en motorbranche boekt 3 procent meer omzet in Q1

In het eerste kwartaal van 2023 waren de omzetstijgingen volgens het CBS hoger, door het wegwerken van openstaande orders en prijsstijgingen van onderdelen. De prijsstijgingen zijn nu niet meer zo hoog en de tekorten aan onderdelen zijn inmiddels weggewerkt. De prijzen van elektrische auto’s, ook die van elektrische occasions, dalen bovendien. Dat de deelmarkt gespecialiseerde reparaties wel een hogere omzet heeft, heeft onder andere te maken met de veroudering van het wagenpark.

Ondernemers­vertrouwen positiever

Het ondernemers­vertrouwen in de auto- en motorbranche kwam in het begin van het tweede kwartaal van dit jaar uit op -3,7. Aan het begin van het eerste kwartaal was dit nog -21,5. Vergeleken met andere branches hebben ondernemers in de auto- en motorbranche een iets positiever beeld. In het begin van het tweede kwartaal 2024 was het ondernemers­vertrouwen over alle bedrijfs­takken -6,0.

Relevante downloads