Nieuws

De oplaadbare batterij wordt een van de belangrijkste energiedragers en dat biedt grote economische kansen voor Nederland

Battery Competence Cluster - NL nieuws

De oplaadbare batterij wordt een van de belangrijkste energiedragers en dat biedt grote economische kansen voor Nederland

Foto: FotoMeulenhof


Hoe krijg je meer energie in een batterij? Vele duizenden bedrijven en instellingen werken wereldwijd aan het antwoord. Om niet in al dat geweld onder te sneeuwen, zullen de enkele tientallen Nederlands bedrijven en instellingen het slim aan moeten pakken.

"Nederland is niet de aangewezen plek voor grootschalige fabrieken voor de huidige generatie lithium-ion cellen voor oplaadbare batterijen. Maar we kunnen wel hoogwaardige technologie leveren voor de productie en bij het gebruik van batterijen. Met name de volgende generatie duurzame batterijen." aldus Rutger van Poppel, programma manager bij het Battery Competence Cluster - NL.

Om de batterij-ontwikkeling te bundelen hebben RAI Automotive Industry NL , Brainport Development en Oost NL het Battery Competence Cluster - NL opgericht.

Lees hier het hele artikel en interview met Rutger in het Eindhovens Dagblad.

Website Battery Competence Cluster - NL