Nieuws

Bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’ op 29 juni 2023

Op 29 juni 2023 organiseert NEN in samenwerking met het ministerie van SZW en de Nederlandse taskforce marktintroductie nieuwe machine verordening (waar RAI Vereniging ook aan deelneemt), de bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’.

Bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’ op 29 juni 2023

Via dit platform kunnen belanghebbenden ontwikkelingen van en voor de industrie volgen. Alle betrokkenen in de verschillende sectoren kunnen deelnemen aan de bijeenkomst.

Het platform ‘Industrie & Veiligheid’ biedt voor iedereen de mogelijkheid om de huidige ontwikkelingen rondom wetgeving en normalisatie, die van belang zijn voor de industrie, te volgen. Doel van het platform is om de actuele ontwikkelingen in standaardisatie en in de Europese en nationale wetgeving te bespreken. Het platform ‘Industrie & Veiligheid’ informeert over ontwikkelingen binnen de vakgebieden van Machinebouw, Drukapparatuur, Arbeid en ATEX.

Programma

Tijdens de informatie­bijeenkomst op 29 juni 2023 geeft het ministerie van SZW een update over de laatste ontwikkelingen omtrent de nieuwe Machineverordening. Verder zal onder andere de uitslag van de enquête Machineverordening toegelicht worden.

Aanmelden

De bijeenkomst is online op 29 juni 2023 (10.00 – 12.00 uur) en is kosteloos. Wilt u als belanghebbende deelnemen aan de bijeenkomst, meld u dan aan. Dan stuurt de NEN u een bevestiging per e-mail en ontvangt u per e-mail ongeveer een week voor aanvang van de bijeenkomst de link om deel te kunnen nemen.