Nieuws

DAF Museum viert dertig jarig bestaan

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het DAF Museum in Eindhoven vindt van 4 juni tot en met 1 oktober een speciale tentoonstelling plaats onder de titel ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren’

DAF Museum viert dertig jarig bestaan

Een team van 8 vrijwilligers is maandenlang bezig geweest met de voorbereiding van deze bijzondere tentoonstelling. Met opmerkelijke automobielen uit de 90’er jaren wordt een fraai straatbeeld neergezet. Naast diverse personen­auto’s van verschillende merken (waaronder merken die niet meer bestaan) zullen ook de DAF Trucks uit de jaren ’90 in deze tentoonstelling een plek krijgen. Dankzij de medewerking van de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club (NAMAC) maken tientallen schaalmodellen uit de jaren ’90 de tentoonstelling compleet.

Mr. Blik

De unieke tentoonstelling kon mede tot stand komen dankzij de medewerking van Leo de Haas. De Haas was destijds verantwoordelijk voor de productie en presentatie van het populaire TV-programma Blik op de Weg. In totaal zijn er meer dan 300 afleveringen uitgezonden met miljoenen kijkers.. Recentelijk heeft De Haas zijn biografie uitgegeven ‘Mr. Blik’. Dit boek zal in een speciale beperkte oplage met een eigen tentoonstellingscover worden aangeboden in de DAF Museumwinkel.

Scheidend voorzitter Geert Vermeer

Geert Vermeer, scheidend voorzitter van het DAF Museum Geert en initiatiefnemer van ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren’, zegt trots te zijn op de deze speciale tentoonstelling.

‘Je moet minstens 40 jaar oud zijn om het straatbeeld van 30 jaar geleden te kennen, dus een hele generatie heeft die periode niet meegemaakt. Dat is op zich al een grote doelgroep, waar wij ons op kunnen richten. Daarnaast zal deze tentoonstelling voor velen een feest van herkenning zijn.’