Nieuws

DST artikel­informatie definitief over naar 3.0 standaard

DST is de betrouwbare bron voor actuele én gestandaardiseerde artikel­informatie in de tweewielerbranche. Op 1 juli introduceerde Stichting DST de nieuwe standaard DST 3.0 het volledige nieuwe 3.0 platform. Dat houdt in dat ondernemers in de tweewielerbranche sneller, beter en veiliger kunnen beschikken over de artikeldata van ruim 60 leveranciers.

DST artikelinformatie definitief over naar 3.0 standaard

Om deze overstap te ondersteunen was ook oudere versie DST 2.1 nog actief. 1 oktober jl. is dit systeem definitief uit de lucht gegaan. Wat betekent dit voor leveranciers, detaillisten en POS- leveranciers? Lees de voordelen van 3.0 hier: https://www.stichtingdst.nl/dst-3-0-standaard/.

Het stoppen van de 2.1-standaard heeft uiteraard gevolgen voor de gebruikers:

  1. Retailers/dealers die gebruik maken van een van de bekende softwareleveranciers, bijvoorbeeld voor je kassa­systeem of webshop. Deze ondernemers hoeven NIETS te doen. Deze systeemleveranciers werken al met de nieuwe standaard en zorgen voor de nieuwe koppeling.
  2. Vrijwel alle leveranciers zijn al overgestapt. Voor leveranciers die dit nog moeten doen staat de informatie hier: https://www.stichtingdst.nl/leveranciers-api-3-0/.
  3. Alle systeemleveranciers zijn al overgestapt. Dealers die gebruik maken van een POS-leverancier hoeven niets te doen.
  4. Retailers die via een API een directe koppeling met de DST- database, bijvoorbeeld voor hun webshop, raden we aan contact op te nemen met de helpdesk. Zij ontvangen dan een 3.0 account en een handleiding per mail.
  5. Kijk hier voor meer informatie over overstappen: https://www.stichtingdst.nl/overstappen/.

Kwaliteit data

DST voorziet de branche in een geavanceerd systeem waarmee leveranciers veilig en efficiënt hun artikeldata kunnen delen met hun klanten. De tweewielerbranche loopt hiermee al jaren voorop ten opzichte van andere retail branches. Hoe beter leveranciers de kwaliteit van hun data bewaken, hoe groter het gebruiksgemak voor de klanten is.

Leveranciers en POS-leveranciers hebben een enorme inspanning geleverd om de complexe overstap naar 3.0 te maken, daar is DST ze zeer erkentelijk voor. Toch kan het zijn dat gebruikers hinder hebben ondervonden tijdens de overgangsfase, dat betreuren we uiteraard. Er wordt met leveranciers hard gewerkt om iedereen de beste kwaliteit te kunnen leveren.

Binnenkort nog meer nieuwe functies

Later dit jaar volgt de introductie van een portaal voor detaillisten met de volgende mogelijkheden:

  • bekijken van de toegewezen artikelen;
  • bekijken van de toegekende autorisaties
  • aanvragen van niet toegekende autorisaties
  • aanpassen van de bedrijfs­gegevens

Stichting DST

RAI Vereniging voert voor een belangrijk deel het secretariaat van Stichting DST, samen met BOVAG en de bestuursleden. Gijs Hoff is het eerste aanpreekpunt als het gaat om leveranciers en gebruikers. Het bestuur is blij te zien dat het resultaat van een project dat veel voorbereidingstijd en investeringen heeft gevraagd en ook alle betrokken partijen zeer erkentelijk voor hun inspanningen ieder op hun eigen terrein.