Nieuws

Gijsbertsen en Renewi geven boost aan KIP-keur

Gijsbertsen Woudenberg heeft begin 2023 een overeenkomst gesloten met afvalverwerker Renewi voor de uitvoering van kipper keuringen. Het betreft keuringen van het totale wagenpark bestaande uit vaste kippers en kip-opleggers.

Gijsbertsen en Renewi geven boost aan KIP-keur

Samenwerking

Inmiddels zijn de eerste voertuig­en voorzien van een keuring. Gecertificeerde KIP-keurmeesters van Gijsbertsen keuren de kipper volgens een vastgestelde checklist. Indien noodzakelijk of gewenst kan direct ook een reparatie uitgevoerd worden om te zorgen dat de kipper weer goedgekeurd wordt. Door de kipper te laten keuren wordt de kans op ongewenste uitval en/of onverwachte kosten kleiner en de betrouwbaarheid groter. Tevens krijgt de klant inzicht in bijvoorbeeld de slijtage van laadvloer en wanden. Hierdoor kan men beter anticiperen op stilstand, reparatie en kosten. Gijsbertsen is bijzonder trots op het feit dat een toonaangevende organisatie als Renewi gekozen heeft voor deze samenwerking.

Extra garantie

Gijsbertsen geeft een jaar extra garantie bij nieuwe leveringen op constructiedelen wanneer men gebruik maakt van de jaarlijks verplichte KIP keuring.

Arbo verplichting

KIP-keur is een initiatief van RAI CarrosserieNL. Het keurmerk is in juli 2021 opgericht. De Arbowet (NEN EN ISO 12100:2010) verplicht transportbedrijven om alle kipper systemen minimaal één keer per jaar te laten keuren.

Voor meer info zie: