Nieuws

Is Europese wetgeving een uitdaging voor uw bedrijf?

In de Europese Unie wordt regelmatig nieuwe wet- en regelgeving vastgesteld. RAI Vereniging behartigt in samenwerking met onze Europese koepel­organisatie CONEBI uw belangen. Wilt u dat uw medewerkers aangehaakt zijn bij belangrijke actuele ontwikkelingen rondom bijvoorbeeld CEN TC333 en/of de nieuwe Batterijverordening en/of de nieuwe Machine Verordening?

Is Europese wetgeving een uitdaging voor uw bedrijf?

Zie ook het bericht: Europees wettelijk kader van de elektrische fiets (voorlopig) gered van de ondergang wijzigen.

Of zou uw afdeling productontwikkeling bijvoorbeeld willen weten wat er in Europese overleggen besproken wordt over de kaderverordening voor de Europese toelating voor bromfietsen omdat men bezig is met de ontwikkeling van een nieuw type goedgekeurde E-Bike (zoals de zwaardere cargobikes en/of de speed-pedelec)?

Zo ja, dan raden we u aan om uzelf of uw relevante medewerker aan te melden voor de verzendlijst van de E-Bike werkgroep van onze Europese koepel­organisatie CONEBI. Als lid van RAI Vereniging kunt hier immers kosteloos gebruik van maken.

Binnen deze E-Bike werkgroep wordt door het CONEBI secretariaat regelmatig informatie over de laatste ontwikkelingen met elkaar gedeeld en/of oproepen voor de deelname aan een taskforce gedaan. Ook kunt u ten alle tijden, eventueel via de medewerkers van RAI Vereniging, eenvoudig vragen stellen aan het CONEBI secretariaat. Doet u dit tijdens één van de vele (fysieke of online) bijeenkomsten van de CONEBI E-Bike werkgroep, dan bestaat de kans dat uw vraag eenvoudig en direct beantwoord wordt door één van de vele experts in de fiets­industrie

Misschien zou u zelfs actief mee willen praten over de inhoud van door CONEBI opgestelde position papers en/of verbeteringen van wetteksten en/of de daarin beschreven eisen of testmethodes. Stuur dan een e-mail aan uw sectie­manager Remco Tekstra en/of onze beleidsadviseur Eugène Moerkerk.

Op ons ledennet vindt u, nadat u ingelogd bent, onderaan dit bericht een afschrift van de e-mail die CONEBI op 6 februari 2023 verstuurd heeft met daarin de oproep aan batterij experts om deel te nemen aan de CONEBI Battery Task Force. Deze taskforce met experts vanuit de fiets­industrie gaat met elkaar nadenken over de input van CONEBI op de EC Stakeholder Consultation ten aanzien van de toekomstige CO2-voetprint regels voor battterijen en E-Bike accu’s.

Relevante downloads