Nieuws

Marc Hendrikse nieuwe voorzitter DAF Museum

Marc Hendrikse (63) volgt per 1 september aanstaande Geert Vermeer (75) op als nieuwe voorzitter van het Bestuur van het DAF Museum.

Marc Hendrikse nieuwe voorzitter DAF Museum

Na zijn studie aan de Technische Universiteit in Delft, trad Marc Hendrikse in 1985 bij DAF in dienst, waar hij diverse functies binnen Marketing & Sales bekleedde in binnen- en buitenland. In 1990 maakte hij de overstap naar touringcarproducent BOVA, waar hij twee jaar later toetrad tot de directie. Van 2005 tot 2020 was hij werkzaam binnen de high-tech industrie als algemeen directeur van NTS.

Boegbeeld

Op dit moment ondersteunt Hendrikse als boegbeeld van de Topsector ‘High Tech Systemen en Materialen’, innovatieprojecten om tot emissievrije trucks te komen. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Fontys, voorzitter van het Bestuur bij het Mikrocentrum en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Brainport. Bovendien is Marc Hendrikse commissaris bij de moedermaatschappij van Truckland, een van de grootste DAF-dealers van Nederland.

Cirkel rond

Voor Hendrikse betekent zijn bestuursvoorzitterschap van het DAF Museum dat de spreekwoordelijke cirkel voor hem nu rond is. ‘Ik ben mijn carrière begonnen bij DAF en heb dit prachtige merk altijd in mijn hart gehouden. Het DAF Museum heeft zich ontwikkeld tot één van de meest drukbezochte musea in de regio en ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van het succes.’