Nieuws

MathWorks en Green Hills Software ontwikkelen integratie voor veiligheidsgerelateerde toepassingen met Infineon AURIX-microcontrollers

MathWorks, de toonaangevende ontwikkelaar van wiskundige rekensoftware, en Green Hills Software, de wereldwijde leider in embedded software veiligheid en beveiliging, kondigen een integratie aan die ingenieurs helpt bij het ontwerpen van veiligheidsgerelateerde toepassingen voor de Infineon AURIX™ TC4x familie van automotive microcontrollers met behulp van Simulink®. Ingenieurs die de nieuwe familie van microcontrollers gebruiken, automatiseren het compileren en bouwen van code gegenereerd door Embedded Coder® met behulp van Green Hills Software's ondersteuning voor AURIX en voeren vervolgens back-to-back testen uit met behulp van processor-in-loop (PIL) simulatie.

MathWorks en Green Hills Software ontwikkelen integratie voor veiligheidsgerelateerde toepassingen met Infineon AURIX-microcontrollers

"Elektrische voertuig­en en ge­automatiseerde rijsystemen hebben conventionele normen verstoord en een generatiewisseling geïntroduceerd in het tempo en de omvang van de ontwikkeling van auto-elektronica", zegt Tom Erkkinen, Product Manager, Embedded Code Generation bij MathWorks. "Green Hills is een toonaangevende leverancier van embedded software waarmee we samenwerken om sterk ge­automatiseerde tools en workflows te bieden die voldoen aan strenge functionele veiligheidsnormen, zoals ISO 26262."

Bedrijven beheren de complexiteit van hardware en software met moderne softwareontwikkelingstechnieken, waaronder virtuele simulatie en ge­automatiseerde implementatie. Dankzij deze integratie gaan autotechnici snel van algoritmeontwerp naar productie-uitrol in de wetenschap dat de tools van MathWorks en Green Hills Software belangrijke veiligheidsnormen ondersteunen. De mogelijkheid om use cases te valideren, algoritmen te testen en automatisch embedded software te genereren kan de time-to-market van organisaties verbeteren.

"Veel van onze klanten gebruiken producten van MathWorks om algoritmen voor embedded systemen te maken", zegt Rob Redfield, directeur bedrijfs­ontwikkeling bij Green Hills Software. "Nu hebben deze klanten niet alleen een gebruiksvriendelijke manier om deze algoritmen op embedded processoren uit te voeren en te verifiëren, maar kunnen ze ook hun code debuggen, analyseren en optimaliseren met veiligheidsgekwalificeerde optimaliserende C/C++ compilers en run-time libraries binnen de Green Hills MULTI® IDE."

Dit is de nieuwste samenwerking tussen MathWorks en Green Hills Software. Deze mogelijkheden breiden de samenwerking tussen MathWorks en Green Hills Software uit die in 2021 de door Green Hills aangeboden MULTI® Toolbox for Embedded Coder opleverde, waarmee engineers hun Simulink- en MATLAB®-modellen snel en efficiënt kunnen ontwikkelen en inzetten op een groot aantal embedded processoren.

"De samenwerking tussen MathWorks en Green Hills Software is een belangrijke stap voorwaarts om de ontwikkeling van veiligheidskritische toepassingen met behulp van de AURIX™ TC4x-familie te versnellen", aldus Thomas Schneid, Senior Director Software, Partner en Ecosystem management bij Infineon Technologies AG. "MathWorks en Green Hills Software zijn twee belangrijke partners die onze klanten succesvol ondersteunen bij hun ontwikkelingen."

Over Green Hills Software


Green Hills Software, opgericht in 1982, is wereldwijd marktleider op het gebied van embedded veiligheid en beveiliging. In 2008 was het Green Hills INTEGRITY®-178 RTOS het eerste en enige besturings­systeem dat door NIAP (National Information Assurance Partnership bestaande uit NSA & NIST) werd gecertificeerd voor EAL 6+, High Robustness, het hoogste beveiligingsniveau dat ooit voor een softwareproduct is bereikt. Onze open architectuur geïntegreerde ontwikkelingsoplossingen zijn gericht op diep ingebedde, absolute veiligheid en hoge betrouwbaarheid toepassingen voor de militaire/avionica, medische, industriële, automotive, netwerken, consumenten en andere markten die vragen om industrie gecertificeerde oplossingen. Het hoofdkantoor van Green Hills Software is gevestigd in Santa Barbara, CA, met een Europees hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Bezoek Green Hills Software op www.ghs.com.

Green Hills, het Green Hills logo, MULTI en INTEGRITY zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Green Hills Software in de VS en/of internationaal. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Over MathWorks


MathWorks is de toonaangevende ontwikkelaar van wiskundige rekensoftware. MATLAB, de taal van ingenieurs en wetenschappers, is een programmeeromgeving voor de ontwikkeling van algoritmen, gegevensanalyse, visualisatie en numerieke berekeningen. Simulink is een blokschema-omgeving voor simulatie en Model-Based Design van multidomein en embedded engineering systemen. Ingenieurs en wetenschappers wereldwijd vertrouwen op deze producten om het tempo van ontdekking, innovatie en ontwikkeling te versnellen in de auto-industrie, luchtvaart, communicatie, elektronica, industriële automatisering en andere industrieën. MATLAB en Simulink zijn fundamentele onderwijs- en onderzoeksinstrumenten in 's werelds beste universiteiten en onderwijsinstellingen. MathWorks is opgericht in 1984 en heeft meer dan 6.000 mensen in dienst in 34 kantoren over de hele wereld, met het hoofdkantoor in Natick, Massachusetts, VS. Ga voor meer informatie naar mathworks.com.

MATLAB en Simulink zijn geregistreerde handelsmerken van The MathWorks, Inc. Zie mathworks.com/trademarks voor een lijst met aanvullende handelsmerken. Andere product- of merknamen kunnen handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve houders zijn.