Nieuws

Motorrijders zijn de gelukkigste weggebruikers van Nederland

Motorrijders waarderen hun geluk op de weg met een 8,3. Hiermee behoren ze tot de gelukkigste weggebruikers van Nederland. Ruim 8 op de 10 motorrijders is dan ook heel erg tevreden met het vervoermiddel. De belangrijkste redenen zijn 'het lekker in de buitenlucht zijn' en 'het minder last hebben van drukte in het verkeer'. Dit en meer blijkt uit onderzoek dat in opdracht van RAI Vereniging is uitgevoerd onder ruim 1.000 weggebruikers.

Motorrijders zijn de gelukkigste weggebruikers van Nederland

Aanleiding voor het onderzoek is Maart Motor Maand. Een initiatief van RAI Vereniging dat er op is gericht om (potentiële) motorrijders na de winterstop te inspireren en te activeren.

Aan het onderzoek,uitgevoerd door Direct Research, namen motorrijders, automobilisten, gebruikers van het OV en e-bikes mee. Motorrijders waarderen met een 8,3 hun geluk op de weg het meest. Daarna volgen gebruikers van elektrische fietsen (8,2) en automobilisten (8,1). OV-gebruikers zijn met hun vervoersmiddel veruit het minst gelukkig, zij beoordelen dit met een 7,1.

Buitenlucht geluksfactor

Motorrijders geven aan dat 'het lekker in de buitenlucht zijn' voor hun de belangrijkste geluksfactor is. Bijna twee derde (57%) noemt dit de voornaamste reden voor hun geluk op de weg. Ook 'het minder last hebben van drukte in het verkeer' is voor de helft van de motorrijders een belangrijke reden. Maar liefst 38 procent van de motorrijders denkt zelfs meer geluk en plezier te ervaren dan andere weggebruikers.

Maart Motor Maand

Volgens Tom Crooijmans, voorzitter sectie Motorfietsen van RAI Vereniging, is maart voor veel motorrijders de maand bij uitstek om weer stralend de weg op te gaan en te genieten van de stijgende temperaturen. ‘Daarom hebben we maart omgedoopt tot Maart Motor Maand om zo (toekomstige) motorrijders te inspireren om de eerste zonnestralen vanaf de motor te pakken.’