Nieuws

Reactie gevraagd: simulatietool VECTO Trailer

Met de computersimulatietool VECTO Trailer van de Europese Commissie kunnen trailerbouwers de CO2-waarde van hun trailers berekenen. Dit wordt een cruciale tool binnen de aanstaande Europese CO2-trailerwetgeving. Mei jl. vond de laatste workshop VECTO Trailer tool 2.0 plaats. Daarvoor nodigde wij u als RAI CarrosserieNL-lid uit en wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met de tool.

Reactie gevraagd: simulatietool VECTO Trailer

De leden van RAI Carrosserie NL zijn dit voorjaar uitgenodigd om deel te nemen aan de Europese workshop VECTO Trailers Tool. Een groot deel van u heeft hieraan deelgenomen (op de uitgestelde datum van 2 mei). Direct na de workshop heeft de TU Graz - het onderzoeksconsortium ‘CO2 trailers’ van de Europese Commissie - de nieuwste versie van de VECTO Trailer-tool openbaar gesteld. Na de workshop bent u allen in de mogelijk gesteld om de tool te testen.

CLCCR (het Europese koepel van trailer- en opbouw­industrie) en RAI Vereniging zijn zeer benieuwd naar uw ervaringen met VECTO. Ziet u verbeteringen of bugs? Zijn er onduidelijkheden of werken bepaalde invulvelden niet naar behoren? Graag horen wij uw ervaringen. Uw reacties zullen wij anonimiseren en rapporteren aan CLCCR. De gehele inventarisatie onder de Europese lidstaten wordt door CLCCR teruggekoppeld naar Tu Graz.

Indien u de VECTO Trailer tool 2.0 nog niet heeft ontvangen, neemt u dan contact op met Chris van Dijk. Indien u niet heeft deelgenomen aan de workshop, dan kunt u alsnog de link opvragen om de workshop terug te kijken en vervolgens VECTO in uw bedrijf te testen.

Op deze wijze kunt u als lid van RCNL bijdragen aan een nog betere VECTO Trailer Tool, hét hulpmiddel voor de industrie binnen de aanstaande Europese CO2-wetgeving Trailers. Ingangsdata van de wetgeving zullen wij direct communiceren als de Europese Commissie hierover duidelijkheid heeft gegeven. Op dit moment bevinden wij ons in het einde van de ontwerpfase en kijken wij uit naar uw reactie.

Reacties en/of vragen kunt u sturen naar Chris van Dijk