Nieuws

RIGHTWEIGHT project verkent samenwerkingsmogelijkheden in Barcelona

Jean Pierre Heijster van RAI Automotive Industry NL ontmoet Ona Bombí van Clúster de Materials Avançats de Catalunya om het succes van het RIGHTWEIGHT project uit te breiden.

RIGHTWEIGHT project verkent samenwerkingsmogelijkheden in Barcelona

Op 11 mei 2023 reisde Jean Pierre Heijster, programma­manager Manufacturing & Materials bij RAI Automotive Industry NL en een belangrijke partner in het RIGHTWEIGHT project, naar Barcelona voor een ontmoeting met Ona Bombí, cluster­manager van het Clúster de Materials Avançats de Catalunya. Het doel van het bezoek was om potentiële samenwerkingsmogelijkheden te verkennen en de langetermijneffecten van het project te bespreken. Deze bijeenkomst had tot doel de succesvolle resultaten van het RIGHTWEIGHT project uit te breiden naar Catalonië en de samenwerking tussen de Nederlandse en Catalaanse industrieën te bevorderen.

Verkennen van samenwerkingsmogelijkheden om Europese lichtgewicht clusters te versterken

Tijdens hun ontmoeting voerden Heijster en Bombí vruchtbare discussies over de mogelijkheden tot samenwerking. Zij wisselden ideeën uit en onderzochten manieren om de positieve resultaten van het Rightweight-project uit te breiden.

De bijeenkomst was ook een gelegenheid om de samenwerking tussen de ELCA (European Lightweight Cluster Alliance) en de ELA (European Lightweight Association) te bespreken. Door verbindingen te bevorderen tussen deze twee netwerken, die beide bestaan uit deskundigen en belanghebbenden uit de industrie, was het de bedoeling synergieën vast te stellen tussen Nederlandse en Catalaanse kmo's die actief zijn op het gebied van lichtgewicht.

Deze samenwerking was erop gericht de sterke punten en expertise van beide regio's te benutten om innovatie en concurrentievermogen in de lichtgewichtsector te stimuleren. Door kennis, beste praktijken en middelen te delen, wilde het partnerschap tussen ELCA en ELA de groei van kmo's vergemakkelijken en een duurzame lichtgewicht­industrie in heel Europa bevorderen.

Door deze gezamenlijke inspanningen streven het RIGHTWEIGHT-project en zijn partners naar een toekomst waarin lichtgewicht materialen een centrale rol spelen bij het bevorderen van industrieën, het verbeteren van de efficiëntie en het verminderen van de milieueffecten.