Nieuws

Solutrans 2023 al weer volgeboekt

De 17de editie van de vakbeurs Solutrans, die 21 – 25 november 2023 wordt gehouden in Lyon Eurexpo, belooft een strategisch event te worden voor iedereen die betrokken is bij de transportsector. 5 maanden voor het evenement is het gehele beursoppervlak gereserveerd om bezoekers te mobiliseren voor diverse actuele thema’s.

Solutrans 2023 al weer volgeboekt

Er is nog plek om uw bedrijf te exposeren tijdens Solutrans via het NL Paviljoen georganiseerd door RAI Automotive Industry NL.

Exposeren op Solutrans via NL Paviljoen

Solutrans: Europese vakbeurs voor truckfabrikanten

De vorige editie in 2021 stond synoniem voor de comeback van de Solutrans: meer dan 55.000 professionals kwamen naar de beurs, en zowel exposanten als bezoekers gaven een tevredenheidscijfer van meer dan 95% aan. De Solutrans 2023 lijkt al aardig op weg om de grootste vakbeurs voor truckfabrikanten in Europa te worden. Zo zullen onder andere DAF, Ford Trucks, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks en Scania aanwezig zijn.

Gespecialiseerde bedrijven op het gebied van new energy en mobiliteit presenteren ook dit jaar weer hun visie op de Solutrans. Daarnaast verwelkomt de beurs een aantal van de grootste trailer- en opleggerfabrikanten van over de hele wereld. Met bijna 25 procent internationale exposanten en de aanwezigheid van zo’n 20 Europese landen bevestigt de Solutrans haar internationale reputatie.

Energietransitie

Energietransitie zal een belangrijk onderwerp zijn in het ambitieuze Solutrans 2023 beursprogramma en zal gericht zijn op 5 belangrijke thema’s:

 • Nieuwe energievormen: diversificatie motoren: een uitdaging voor de economie en het milieu
 • Stedelijke distributie: alternatieve distributiemethoden voor een minder druk stadscentrum
 • Retrofitting: bestaande voertuig­en verbeteren: een economische en ecologische optie
 • Driver assistance & connected solutions: techniek voor veiligheid en prestaties
 • Banden: een efficiënte totaaloplossing gericht op de uitdagingen van de industrie

Bezoekers krijgen de kans om een steeds gevarieerdere mix van content en beurszones te ontdekken die de trends in de sector weerspiegelen:

 • Een cargobike area: met een parcours om de cargobike en andere spelers in de sector te testen.
 • Focus op bestel­auto’s: tussen de snel stijgende voertuig­prijzen en de toegangsbeperkingen tot steden staan bestel­auto’s in het middelpunt van de belangstelling.
 • Een testvillage waar op 2 testcircuits nieuwe producten zullen worden gedemonstreerd.
 • Een testcircuit in het beursgebouw om bezoekers zelf met voertuig­en te laten rijden (vooral elektrische).
 • Een tweede parcours dat zich buiten het beursgebouw bevindt, om de voertuig­en onder échte omstandigheden op de weg te testen over een afstand van bijna 25 km.
 • Drie conferentieruimtes: met 50 themabijeenkomsten om de knelpunten van de sector en de mogelijke oplossingen te belichten.

International Truck of The Year Award

Net als de afgelopen edities zullen ook nu weer op Solutrans de International Truck of The Year Award, de Truck Innovation Award, de International Van of the Year Award, plus de International Pick Up Award worden uitgereikt. Innovatie staat ook hier dus volop in de schijnwerpers.

Naast een recordaantal deelnemers uit Nederland zal op de aankomende Solutrans ook dit jaar het Holland paviljoen van de RAI-vereniging aanwezig zijn, met een vertegenwoordiging van diverse toonaangevende bedrijven uit de transportsector. Het paviljoen zal dienen als een platform voor Nederlandse bedrijven om hun innovatieve producten, technologieën en diensten te presenteren aan het internationale publiek. Bezoekers kunnen zich verheugen op een breed scala aan geavanceerde oplossingen en zakelijke mogelijkheden die worden aangeboden door deze gerenommeerde bedrijven.

Bron: TTM