Nieuws

Subsidiepot elektrische bestel­wagens leeg

Sinds vorige week is de subsidiepot voor ondernemers die over willen stappen op een elektrische bestelbus leeg. Omdat er meer subsidie was ligt het aantal toegekende aanvragen ruim een derde hoger dan in 2022. Dat betekent dat steeds meer ondernemers de overstap naar een elektrische bestelbus maken. Er zat dit jaar 33 miljoen euro in de pot.

Subsidiepot elektrische bestelwagens leeg

Het aantal elektrische bestel­wagens stijgt volgens het ministerie van IenW stevig door. Dit jaar komen er, met subsidie, ruim 7.500 elektrische bestelbussen bij. Dat betekent dat het aantal elektrische bestelbussen in een keer met de helft toeneemt.

Gemiddeld subsidiebedrag €4.500

Het gemiddelde subsidiebedrag per bestelbus ligt dit jaar op 4.500 euro. Kleinere ondernemers krijgen meer subsidie dan grotere. Daarnaast kunnen ondernemers belastingvoordelen krijgen bij de aanschaf van een elektrische bestelbus.
De verwachting is dat de aanschafprijs van een elektrische bestelbus in 2025 concurrerend is met die van een bestelbus op diesel of benzine. Daarom is 2024 het laatste jaar waarin ondernemers subsidie kunnen krijgen. Hoeveel subsidiebudget er in 2024 is wordt later dit jaar bekend, naar verwachting is dat meer dan het totale budget van 2023

18.000 e-bestellers

Veel ondernemers anticiperen met de aanschaf van een elektrische bestel­wagen op de invoering van zero-emissie zones in steden. Vanaf 2025 moeten alle nieuwe bestelbussen en vracht­wagens in deze zones schoonrijden, en eind 2030 allemaal.

Inmiddels hebben 29 gemeenten aangekondigd een zero-emissiezone in te voeren en er zullen hoogstwaarschijnlijk meer volgen. Op dit moment rijden er ruim 18.000 elektrische bestel­wagens rond in Nederland. Met deze 7.500 nieuwe komt daar een flinke schep bovenop richting de ambitie om in 2025 50.000 bestel­auto’s geëlektrificeerd te hebben.

Zie voor meer informatie over de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfs­auto’s (SEBA): www.rvo.nl/seba