Nieuws

Wintertijd? Extra aandacht voor fietsverlichting met RKF-campagne ‘Kijk verder!’

Het ingaan van de wintertijd vraagt om extra aandacht voor goede fietsverlichting. Ook dit jaar is er weer campagne door het RAI Keurkerk Fietsverlichting RKF onder de titel ‘Kijk Verder!’. Met de campagne wijzen we consumenten op het belang van goede fietsverlichting die ze, samen met een aantal tips, kunnen vinden op de website www.kijkverder.nu. Voor de 2023-2024 campagne werken we wederom samen met de Dynamo Retail Groep om bezoekers ook meteen de mogelijkheid te bieden de goedgekeurde verlichting aan te schaffen.

Wintertijd? Extra aandacht voor fietsverlichting met RKF-campagne ‘Kijk verder!’

Meerwaarde RKF-fietsverlichting

Fietsverlichting kun je overal kopen, maar de kwaliteit verschilt enorm en de Nederlandse wet schrijft geen specificaties voor aan de verlichting. Dus hoe weet je nu of het om de goede verlichting gaat? Het RKF-Keurmerk, opgericht door RAI Vereniging, helpt Nederlanders sinds 2012 om kwalitatief goede fietsverlichting te herkennen. De verlichting moet aantoonbaar voldoen aan een uitgebreide (internationale) set van eisen. Voor de consument is de goedgekeurde verlichting herkenbaar door een sticker van het keurmerk. Volgens RAI Vereniging kan vanaf 15 euro goede fietsverlichting worden gekocht, voorzien van het RKF-keurmerk. Fietsverlichting voorzien van dit keurmerk geeft niet alleen garantie voor goed zicht en zichtbaarheid, maar heeft vaak ook een langere levensduur dan veel goedkopere verlichting.

Kijk verder! campagne

‘Kijk verder!’. Met die slogan heeft het RKF op initiatief van RAI Vereniging ook dit jaar weer een campagne om fietsers bewust te maken van het belang van kwalitatief goede fietsverlichting. Goedgekeurde fietsverlichting is te herkennen aan een RKF-sticker. De campagne maakt gebruik van social media en Google-advertenties en richt zich op specifieke doelgroepen zoals de ouders van kinderen van 8-18 jaar.

RAI Vereniging werkt samen met veel andere maatschappelijke partners (VVN, Teamalert, Fietsersbond, ANWB, Bovag) samen om fietsverlichting extra aandacht te geven. Onder toeziend oog van minister Harbers was er 31 oktober een publieksvriendelijke actie in Rotterdam waarbij de politie de verlichting controleerde en het ter plekke kosteloos kon worden hersteld. Met de Infrastructuur en Waterstaat campagne AAN in het donker is het ministerie zelf ook actief.