QRM-webinar CAS – Carrosserie afloopschema

Tijd: 10:00 tot 12:00

Locatie: webinar

Praktisch webinar voor leden RAI CarrosserieNL

Uw organisatie in de volgende versnelling!

Heeft u inzicht hoeveel capaciteit beschikbaar is in uw organisatie? Weet u wanneer producten besteld moeten worden om niet te vroeg maar zeker niet te laat in de productie aanwezig te zijn?

RAI CarrosserieNL en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) nodigen u graag uit voor de praktische QRM-bijeenkomst over het Carrosserie afloopschema (CAS). Dit praktische webinar wordt zowel op vrijdag 13 november als vrijdag 27 november gehouden van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. We komen digitaal bij elkaar via het programma Zoom.

In dit praktische webinar leren de deelnemers hoe ze in hun eigen bedrijf een Carrosserie Afloop Schema (CAS) op kunnen stellen. Een CAS geeft inzicht in alle werkstappen die gedaan moeten worden om een eindproduct te realiseren.

Door het verkregen inzicht zijn bedrijven die werken met een CAS in staat om:

• Beter te calculeren
  • Beter te sturen op de voortgang van realisatie
  • Beter te herkennen waar afwijkingen in het proces zorgen voor tijdsverlies en daardoor margeverlies

In het webinar leert u het stappenplan dat doorlopen moet worden om een goed Carrosserie AfloopSchema op te stellen. Op basis van een aantal praktijkvoorbeelden gaan we laten zien hoe een CAS er uit zou kunnen zien en hoe een CAS ingezet kan worden om de organisatie te verbeteren.

Onderwerpen:

• Introductie CAS en ervaringen in de praktijk
  • Productselectie (waar ga ik een CAS voor maken?)
  • Handelingen en urenbeslag (hoe ga ik een CAS maken?)
  • Operationele inzet (hoe en waar ga ik een CAS inzetten voor verbetering?)

Voor de bijeenkomst op 27 november geldt dat u zich kunt aanmelden tot en met 23 november. Aan deelname zijn voor leden van RAI CarrosserieNL geen kosten verbonden. In verband met de kosten voor deze bijeenkomst rekenen wij € 50 per deelnemer bij afmelding na 9 november 2020 of niet aanwezig zijn.

Na aanmelding krijgt u een een template toegezonden waarmee u in uw eigen organisatie aan de slag kunt gaan om de CAS te maken.

Vanwege de gewenste interactie kunnen er maximaal 10 personen per webinar deelnemen. Om de kans van slagen van het introduceren van de CAS in uw bedrijf te vergroten heeft het de voorkeur om met 2 deelnemers per bedrijf deel te nemen.