Meld u nu aan voor het ‘Grote Verkeersveiligheidsdebat’ op 22 april a.s.

Datum: 22 april 2021

Tijd: 10:00 tot 11:15

Locatie: Online

Op donderdag 22 april van 10.00 tot 11.15 uur presenteert de Verkeersveiligheidscoalitie het vernieuwde Manifest Verkeersveiligheid aan de Tweede Kamer. Dit alles in een online talkshow onder leiding van BNR-presentator en debatleider Donatello Piras.

De Verkeersveiligheidscoalitie vindt dat  verkeersveiligheid de komende vier jaar een belangrijke rol moet spelen in de politiek. Er staat veel op het spel. Prognoses stellen dat het aantal verkeersgewonden de komende jaren verder gaat stijgen. In 2030 zou er zomaar sprake kunnen zijn van 30.000 verkeersgewonden per jaar en tussen de 470 en 580 verkeersdoden. Tenzij er meer actie wordt ondernomen. Het aantal verkeersdoden en -gewonden is de afgelopen jaren gestegen en ook de maatschappelijke kosten van verkeersonveiligheid blijven hoog. De ambitie om in 2050 tot nul verkeersslachtoffers te komen zonder aanvullende maatregelen.

Plannen regeerakkoord
Presentator en debatleider Donatello Piras gaat in gesprek met de woordvoerders verkeersveiligheid van politieke partijen in de Tweede Kamer over de maatregelen zij de komende vier jaar gaan nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren. En welke maatregelen er volgens hen in een nieuw regeerakkoord moeten komen? Kortom een inspirerend politiek debat over verkeersveiligheid in de komende vier jaar.

Meld u nu aan!

Meer informatie over de Verkeersveiligheidscoalitie