Uitreiking Automotive Innovation Award

Datum: 20 september 2021

Tijd: 00:00

Locatie: nnb

Award voor de meest veelbelovende innovatie die mobiliteit slimmer, schoner, efficiënter en/of veiliger maakt

LET OP!
De datum van het evenement is verplaatst van 31 mei 2021 naar 20 september 2021.

De finalisten
De finalisten van de Automotive Innovation Awards 2021 zijn bekend. Zes automotive innovaties strijden om de hoogste waardering in de categorieën Technology en Services van de tweejaarlijkse verkiezing. De finale van de AIA, een initiatief van RAI Vereniging, RAI Automotive Industry NL, ANWB, BOVAG, LeasePlan en Roland Berger vindt plaats op 20 september.

De jury had er een monsterklus aan om uit tien genomineerden zes finalisten te kiezen. De zes kanshebbers zijn van een zeer hoog niveau en onderstrepen, geheel in lijn met een in een groot landelijk dagblad gepubliceerd artikel over de sleutelpositie van Nederland in de auto-industrie, dat Nederland beschikt over enorme innovatiekracht, kennis en toegevoegde waarde. Zelfs wanneer de innovaties nog een vaste plek in de markt moeten veroveren.

De finalisten in alfabetische volgorde, verdeeld over de twee categorieën zijn:

Technology (productgerichte innovaties):
Ebusco – EBUSCO 3.0

De EBUSCO 3.0 is een bus volledig van composiet en dus duurzamer, efficiënter en 33 procent lichter dan een conventionele bus.

InkInvent – Rheolight
Rheolight is een baanbrekende coating waarmee de zichtbaarheid van grote en kleine voertuigen wordt verbeterd en de veiligheid op de weg toeneemt.

SafeDrivePod – SafeDrivePod
SafeDrivePod vergroot de veiligheid op de weg door het gebruik van telefoons automatisch te blokkeren tijdens het rijden.

Services (mobiliteitsoplossingen zoals apps, deelconcepten en data): 
ALD Group – ALD Move

ALD Move speelt in op de trend van flexibele mobiliteitsoplossingen. Het innovatieve creditsysteem stimuleert ook de duurzaamheid van de oplossing.

PowerD – PowerD
PowerD biedt slimme laadoplossingen voor elektrische auto’s zodat deze kunnen worden opgeladen op het moment dat elektriciteit duurzaam wordt opgewekt.

TomTom – Hazard Warnings
Voor autonoom rijden combineert Hazard Warnings verschillende databronnen zodat real-time een beeld wordt gevormd van de gevaren op de weg en de bestuurder kan worden gewaarschuwd.

Awarduitreiking
De feestelijke awarduitreiking vindt plaats op 20 september in de Amsterdome in Amsterdam. Daar worden de winnaars bekendgemaakt die straks een plek krijgen in de eregalerij, samen met de winnaars van de eerdere edities van de AIA, waaronder Moby Park (2015), TomTom, NXP en Dutch Green Carbon (2017) en Punch Powertrain, Monotch en Lightyear (2019).

 

Planning:

  • Deadline aanmeldingen: 1 februari 2021
  • Toelichting innovatie: Begin februari 2021
  • Publicatie: medio februari 2021
  • Bekendmaking van genomineerden: Eind februari/begin maart 2021
  • Presentatie voor jury en bekendmaking van finalisten: Eind maart 2021 (afhankelijk van beschikbaarheid jury)
  • Stemronde publieksprijs en productie films: April/mei 2021
  • Event: 20 septmber 2021

Meer informatie en inschrijven kan via de AIA website. Klik hier.

AIA 2019