Masterclass additive manufacturing

Datum: 15 februari 2022

Tijd: 16:00 tot 18:00

Locatie: Automotive Campus 30, Helmond

voor nieuwe mobiliteitsconcepten (automotive, luchtvaart, maritiem)

AANMELDEN

Met de elektrificatie van voer, vlieg- en vaartuigen is het integreren van functies, het realiseren van gewichtsbesparing en het integreren van elektronica van groot belang. De productietechnologie additive manufacturing kan hierin een prominente rol spelen.  

Tijdens de masterclass op dinsdag 15 februari 2022 willen we de mobiliteitsindustrie bekend maken met de voordelen van additive manufacturing en hoe dit kan leiden tot nieuwe concepten en producten voor voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen. Er is extra aandacht voor ontwerpvrijheid ten behoeve van optimale functie-integratie en lichtgewicht onderdelen.  

Door in te gaan op een aantal voordelen en toepassingen in de markt, krijgt de deelnemer goed inzicht in de mogelijkheden voor zijn bedrijf. Het programma wordt aangevuld met toonaangevende praktijkvoorbeelden.  

In een volgende masterclass zal de ontwikkeling van batterij-pakketten en de integratie van geprinte elektronica aan de orde komen.  

Programma

16:00 – Introductie door Jean Pierre Heijster, program manager manufacturing and materials, RAI Automotive Industry NL 
16:10 – 3D printen met kunststof. AMcubator presenteert de specifieke voordelen, in het bijzonder functie-integratie, voor de mobilteitssector aan de hand van toonaangevende voorbeelden 
16:35 – 3D printen met metaal. Bas van de Hout van Additive Industries presenteert de trends van metaalprinten in de mobiliteitssector, waaronder prijsdalingen, massaproductie, verschillen tussen automotive t.o.v. luchtvaart en maritiem.  
17:00 – Gewichtsbesparing dankzij additive manufacturing en de opkomst van composietprinten, door RIchard Jansen van Brightlands Material Center 
17:20 – Samenvatting en mogelijke vervolgstappen, door Ruben Fokkema van Brainport Development. 
17:30 – Netwerk borrel  
18:00 -  Einde  

Meer informatie

Datum en tijd 
Dinsdag 15 februari van 16:00 tot 18:00 
Locatie
Automotive Campus in Helmond
Aantal deelnemers
In een kleine groep van maximaal 20 professionals, zodat we de dan geldige coronamaatregelen kunnen waarborgen.
Meer masterclasses
Deze masterclass maakt onderdeel uit van een reeks masterclasses in verschillende applicatiegebieden. Kijk hier voor meer informatie.

AANMELDEN