Innovatiemissie automotive-industrie in Noord-Frankrijk

Datum: 14 september 2022 t/m 16 september 2022

Locatie: Noord-Frankrijk

Bent u actief in de automotive-industrie? En wilt u weten wat de ontwikkelingen zijn in Noord-Frankrijk op het gebied van schone en slimme voertuigen? Ga dan mee met de innovatiemissie voor de automotive-industrie in de Hauts-de-France regio van 14 t/m 16 september 2022.

Voor wie?

De missie richt zich met name op R&D managers, business development managers, CTO's en CEO's van geïnteresseerde bedrijven (mkb en grote bedrijven) en kennisinstellingen.

Waarom Noord-Frankrijk?

De regio Hauts-de-France in Noord-Frankrijk, op 2 uur rijden van Eindhoven, is de regio waar de meeste auto’s geproduceerd worden van Frankrijk. Met 3 originele onderdelenfabrikanten Renault, Stellantis en Toyota, op 7 productiesites vormt de regio hét centrum van de automotive-industrie.  Ook staat er de bouw van 3 batterijen-gigafactories gepland door de consortia Verkor met onder andere Renault en Plastic Omnium, ACC (Stellantis , SAFT en TotalEnergies) en Envision, AESC en Renault. Verder bezit de regio een rijk ecosysteem aan onderzoek-, test- en pilotcentra rond elektrificatie, batterijen en slimme voertuigen.

Hoofdthema's missie

Deze innovatiemissie richt zich op nieuwe technologieën in de automotive-industrie. De hoofdthema's van de missie zijn:

  • slimme voertuigen, zowel coöperatief als autonoom (exclusief infotainment en Mobility-as-a-Service);
  • schone voertuigen, met name gericht op aandrijftechnologie (zoals batterijen en power electronica) en lichtgewicht materialen;
  • batterijen (onder andere productie, recycling, testen, smart charging);
  • productietechnologie / manufacturing;
  • circular economy.

Programma opzet

Tijdens deze missie worden diverse bedrijven, kennisinstellingen en testcentra bezocht. Raadpleeg het voorlopige programma.

GA NAAR PROGRAMMA

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 exclusief btw per persoon.

Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectieve programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners als dit is vermeld in het programma.

Deelname is exclusief: reis- en verblijfskosten, alle individuele kosten en mogelijke kosten voor de matchmaking.

Deelname

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u zich dan vóór vrijdag 10 juni 2022 aan via het online registratieformulier.

De missie is kleinschalig met maximaal 20 deelnemers (exclusief organisatie). Bij de selectieprocedure kijken we naar hoe uw expertise aansluit op de inhoudelijke focus en het doel van deze missie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze innovatiemissie? Neem dan contact op met:

Of stuur een e-mail naar innovatiemissies@rvo.nl.

In opdracht van:

  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat