Activiteiten RAI Aftermarket

De sectie RAI Aftermarket organiseert regelmatig activiteiten die zich richten op netwerken en collectieve promotie, wet- en regelgevingsvraagstukken en marktinformatie en onderzoek.

Hieronder staan de meest recente activiteiten en bijeenkomsten én de activiteiten die nog op het programma staan.

Daarnaast neemt de sectie ook deel aan verschillende bijeenkomsten van  de Europese koepelorganisatie FIGIEFA.

Voorjaarsdiner - 9 april 2020

Voor deze alweer 9e editie van ons Voorjaarsdiner verwelkomen wij u graag op donderdag 9 april in het splinternieuwe hotel nhow Amsterdam RAI. Met een speciale ontvangst op de 17e etage met dakterras en een bijzonder mooi uitzicht over RAI Amsterdam en de binnenstad.
Dit informele netwerkdiner is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie voor de Nederlandse automotive aftermarket. Een goede gelegenheid om met elkaar bij te praten en te genieten van een gezellige borrel en een uitstekend diner. Vanaf 16.30 uur bent u van harte welkom aan de Europaboulevard 2b, 1078 RV te Amsterdam waar we omstreeks 18.00 uur aan tafel gaan. Het diner start met een welkomstwoord van voorzitter Johan van der Hoeven die u weer kort bijpraat over alle relevante marktontwikkelingen.

Vakreis Automechanika Shanghai - november 2019

Op 29 november vertrok een delegatie bestaande uit 20 personen van de sectie RAI Aftermarket naar Shanghai voor een 6-daagse vakreis. Centraal op het programma stond de beurs Automechanika, de tegenhanger van de Automechanika in Frankfurt, in combinatie met verschillende bedrijfsbezoeken, waaronder Robert Bosch en MPM International Oil Company.

Zo werden twee fabrieken van Bosch in Suzhou bezocht waar de gastheren Andreas Mayer en René Heidt rondleidingen verzorgden in de productiefaciliteiten van ABS- en EPS-systemen en presentaties gaven over trends en ontwikkelingen in de Chinese aftermarket. Bij MPM traden Di Shi Li en Ti Pau Li op als gastheren en werden verschillende dealerbedrijven (Maserati en Audi) en werkplaatsen bezocht.
Automechanika Shanghai verschafte de deelnemers een helder inzicht in onder andere de ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden en de impact die tal van digitale oplossingen hebben op de Chinese automotive aftermarket en daarbuiten.

Vakmiddag op de vakbeurs ReMaTec - 24 juni 2019

Speciale vakmiddag op de beurs ReMaTec over duurzaam onderhoud, in een samenwerking tussen ARN, BOVAG, FOCWA, RAI Aftermarket en STIBA.

Voorjaarsdiner - 10 april 2019

Tijdens het Voorjaarsdiner op 10 april presenteerde onze beleidsadviseur Eric-Jan van der Berg op basis van ICDP-onderzoek een nieuwe analyse waarbij de Europese trends in onderhoud en reparatie staan centraal. De ICDP-presentatie geeft u extra inzicht in klanttevredenheid, nieuwe servicemodellen, zelfdiagnose en verwachtingen bij nieuwe mobiliteitsdiensten. Hierbij werd vooral ingegaan op de kansen die digitalisering de aftermarket te bieden heeft.

Holland Paviljoen Automechanika MIMS Moscow 2018

Van 27 t/m 30 augustus 2018 vond de Automechanika in Moskou plaats. De beurs omvat de volgende productgroepen: auto- en onderdelen, autowasapparatuur, werkplaats- en tankstationapparatuur, IT-producten en -diensten, accessoires en tuning.
Het Holland Paviljoen waarin ABS All Brake Systems BV, BSG Auto Parts en Nederlandse Radiateuren Fabriek BV NRF zich presenteerden had een echt Hollandse ‘look and feel’. De Holland borrel waar leden en relaties elkaar konden ontmoeten ontbrak natuurlijk niet.

Voorjaarsdiner RAI Aftermarket - 11 april 2018

Het bekende Voorjaarsdiner vond ditmaal plaats op landgoed De Salentein in Nijkerk. Het was dit jaar een extra feestelijke editie rondom ons 125 jarig bestaan.

Studiereis RAI Aftermarket AAPEX & SEMA Show Las Vegas 29 oktober - 3 november 2017

RAI Aftermarket organiseerde van 29 oktober t/m 3 november 2017 een studiereis naar Las Vegas. We bezochten ‘de’ twee grootste Automotive Aftermarket beurzen van Amerika; de AAPEX & SEMA Show.
In samenwerking met de Amerikaanse ambassade in Den Haag was een interessant en uitdagend programma samengesteld met inspirerende meetings, seminars, netwerk events, recepties, matchmaking-afspraken en natuurlijk toegang tot de IBC-services (International Buyer Center).