NTO - Nederlandse Tuning Organisatie

NTO is het Nederlandse platform voor fabrikanten, importeurs en leveranciers van tuning-, stylingproducten ter verfraaing en verbetering van voertuigen. NTO zet zich in voor het collectieve belang en staat voor onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

NTO

NTO is georganiseerd binnen RAI Vereniging afdeling Autovak, de brancheorganisatie in Nederland voor bedrijven die een B2B functie hebben binnen de automotive aftermarket in de breedste zin van het woord.
NTO is een zelfstandige werkgroep binnen afdeling Autovak en het bestuur bestaat uit actieve leden die ondersteund worden door het Autovak secretariaat.

Primaire doelstelling
Het bieden van een platform waar bedrijven zich mee kunnen identificeren als degelijk, betrouwbaar en kwalitatief.

Secundaire doelstellingen

• Het imago versterken/verbeteren van de branche
  • Open platform voor discussies
  • Netwerkfunctie
  • Het geven van informatie over wet- en regelgeving op nationaal en internationaal niveau
  • Organiseren van presentaties over actuele onderwerpen en wet- en regelgeving
  • Organiseren van een collectief paviljoen op beurzen en shows
  • Het geven van marktinformatie
  • Mogelijk ontwikkelen van trainingen en opleidingen

Toetreden tot NTO
Om toe te kunnen treden tot NTO dient een bedrijf aan de volgende criteria te voldoen:

• Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Nederland
  • Bedrijfsfunctie: fabrikant, importeur of leverancier (B2B)
  • Lid van RAI Vereniging, afdeling Autovak
  • Betrouwbare partner in de branche
  • Beschikken over een degelijke boekhouding
  • Presenteert zich als eerlijk branchepartij
  • Levert volgens leveringsvoorwaarden
  • Transparant op het gebied van retour- en garantiebepalingen
  • Inzet voor het behoud of verbetering van het imago van de sector
  • Bereid om imput te leveren aan het collectieve belang

Wat biedt NTO?
Leden van RAI Vereniging NTO kunnen gebruik maken van alle diensten van RAI Vereniging. Ook kunnen zij het RAI Vereniging beeldmerk en dat van NTO gebruiken.

RAI afdeling Autovak is aangesloten bij ETO en maakt deel uit van het bestuur van de European Tuning Organisation, de Europese koepelorganisatie voor de 'tuning industrie en special equipment'. Het geeft daarmee sturing aan het beleid en verkrijgt informatie op Europees niveau hetgeen wordt benut voor de NTO leden.

NTO brengt als onafhankelijke partij duidelijkheid in de markt over specifieke onderwerpen, zoals:

• Spoedremverlichting
  • Verlaging wat mag en wat mag niet
  • Spoorverbreding
  • Xenon