Filter op:
  • logo touringcarkeurmerk.jpg

Keurmerk Touringcarbedrijf

Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf is in 1994 opgericht door KNV Busvervoer om passagiers meer inzicht en zekerheid te geven over de geboden kwaliteit van het reizen per touringcar.

• ALK.jpg

Keurmerk Autolaadkranen (ALK)

Een jaarlijkse keuring van autolaadkranen (ALK) is verplicht. Autolaadkranen worden namelijk intensief gebruikt en bij onvoldoende onderhoud kan de vereiste veiligheid in het geding komen.

Keurmerk Fietsverlichting

Met het Keurmerk Fietsverlichting wil de professionele fietsbranche in Nederland de aandacht vestigen op het belang van goede fietsverlichting voor verkeersveiligheid en comfort.

Technische eisen

Het RKF kent, vergelijkbaar met het ART-systeem voor sloten, een aanduiding met sterren. Gekozen is voor een 3-sterrensysteem, waarbij voor de voorlamp geldt:

Goedkeuringsprocedure in stappen

De goedkeuringsprocedure ziet er als volgt uit:

• euro.jpg

Kosten voor testen door DEKRA

Om het keurmerk te mogen voeren is een positief testresultaat nodig van de DEKRA. De kosten van testen zijn als volgt opgebouwd:

• euro's.jpg

Financiële aspecten

De afdeling Fietsen van RAI Vereniging zorgt voor het startkapitaal van de Stichting Keurmerk Fietsverlichting. Daarna moet het RKF zichzelf (goeddeels) financieren. Daarom wordt aan de...

• Stichting RKF

Het beheer van, en verantwoordelijkheid voor het RKF-keurmerk ligt bij de Stichting Keurmerk Fietsverlichting. Deze bestaat uit een Bestuur en een Technische Commissie.

Goedgekeurde fietsverlichting

07-03-2016

De volgende fietsverlichting is goedgekeurd door het RKF keurmerk:

• Nieuwe afbeelding (30).jpg

Keurmerk Hefbruggen

Het jaarlijks (laten) controleren en onderhouden van hefbruggen is volgens de Arbowetgeving verplicht. Werkgevers zijn tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers.