Keurmerk RitRegistratieSystemen

Er zijn in Nederland ongeveer 100 aanbieders van ritregistratiesystemen actief. Niet alle systemen voldoen aan de eisen die de Belastingdienst heeft gesteld voor een verplicht regime op controle voor administratie privékilometers met de auto van de zaak.

keurmerk ritregistratie

Om duidelijk te maken welke systemen wel voldoen aan de eisen van de Belastingdienst, en aan de aanvullende eisen van afnemers, leveranciers en branchepartijen, is een keurmerk opgericht.

Oprichters
De volgende organisaties werken samen aan het Keurmerk RitRegistratieSystemen (KRRS):

• BVLR (Branchevereniging Leveranciers Ritregistratie Systemen)
  • RAI Vereniging
  • VZR (Vereniging Zakelijke Rijders)

Systemen die een Keurmerk krijgen worden eerst door een externe auditor getoetst. Op 14 november 2013 zijn de eerste keurmerken uitgereikt. Inmiddels zijn er 19 keurmerken actief in de markt.

De leden van de onafhankelijke stichting komen vanuit de markt.

Aanmelden
Nieuwe kandidaten/leveranciers voor het Keurmerk kunnen zich aanmelden op de website van Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen (SKRRS).

Kijk voor meer informatie op de website van SKRRS.