RAI Aanhangwagen Keuring en Onderhoud - voor lichte aanhangwagens

Om de veiligheid van aanhangwagens te verhogen, heeft RAI CarrosserieNL een digitaal keurmerk ontwikkeld voor het keuren of onderhouden van aanhangwagens. Een grondige jaarlijkse controle op alle vitale onderdelen, zoals koppeling, remmen, chassis, banden, schokdempers en verlichting.

Kijk voor meer informatie op de website van dit keurmerk. 

Deze keuring is van toepassing op alle lichte aanhangwagens tot 3.500 kg GVW waaronder boottrailers, verkoopwagens, transporters, paardentrailers, enkel- en tandemassers.

Als na de keuring blijkt dat alles in orde is, wordt de aanhangwagen voorzien van een sticker. Ook ontvangt de eigenaar een rapport, zodat bij controle kan worden aangetoond dat de aanhangwagen voldoet aan de geldende eisen. 

VCA
Met dit keurings- of onderhoudsrapport, ook digitaal beschikbaar, wordt voldaan aan de eisen vanuit de VCA.

VCA staat voor Veiligheids Certificaat voor Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld. Vanuit de VCA zijn bedrijven verplicht hun aanhangwagens minimaal jaarlijks te laten onderhouden.

De RAI Aanhangwagen Keuring wordt uitgevoerd door een gecertificeerde keurmeester, die minimaal in het bezit is van het certificaat aanhangwagenonderstel.

Daarnaast heeft RAI een digitale checklist voor het onderhouden van lichte aanhangwagens: RAI Onderhoud Aanhangwagen.

Leden van RAI CarrosserieNL kunnen gebruik maken van dit keurmerk. Bent u geïnteresseerd, stuur dan een mail naar carrosserienl@raivereniging.nl.


Contactpersoon
Tom van Steijn
Tom van Steijn
Sectiemanager RAI CarrosserieNL
+31 6 53 70 04 10
Roelof de Haan
Roelof de Haan
Beleidsadviseur RAI CarrosserieNL
+31 20 504 4992