Aanvragen goedkeuringen

Op basis van de diverse testrapporten/tekeningen van de stootbalk kunnen leden van RAI CarrosserieNL de volgende goedkeuringen aanvragen:

1 Europese Typegoedkeuring  voor één of meerdere typen
Bij een typegoedkeuring van een stootbalk worden de constructietekeningen aan de hand van het RAI-testrapport goedgekeurd. Deze goedgekeurde tekeningen kunnen in principe gebruikt worden totdat de eisen veranderen. Het betreft  een eenmalige investering.

Voor het aanvragen is een Conformity of Production (CoP) vereist. Heeft u op dit moment nog geen CoP dan moet deze eerste aangevraagd worden bij RDW. Afgifte kan op dit moment enkele maanden duren. Voor de instandhouding van de CoP worden door RDW kosten in rekening gebracht.

Aanvragen van een RAI CarrosserieNL typegoedkeuring stootbalk kan met dit aanvraagformulier.

Wanneer u een tekening van een typegoedkeuring gebruikt, is het advies om op de typegoedkeuringstekening ook gegevens, zoals het VIN, van het betreffende voertuig te vermelden. Dit voorkomt misbruik van de tekening.

2 Individuele goedkeuring
Het is mogelijk om per voertuig bij RAI CarrosserieNL een goedkeuring aan te vragen. Dit is een individuele goedkeuring.

Met het aanvraagformulier kunt u voor elk voertuig bij RAI CarrosserieNL een stootbalkgoedkeuring aanvragen. RAI CarrosserieNL verwerkt de voertuiggegevens op de tekening en dient de aanvraag bij RDW in. Door RDW zal de tekening voorzien worden van een goedkeuringsstempel. Op het keuringsstation zal gecontroleerd worden of de constructie overeenkomt met de individuele goedkeuring. Bij individuele goedkeuringen zijn CoP en een typeplaatje niet nodig.

Aanvragen van een individuele goedkeuring kan met  dit aanvraagformulier. Elke  woensdag worden de goedkeuringen aangevraagd. De afhandelingstijd door RDW is afhankelijk van de drukte bij RDW.