Stichting Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche

DST is de online artikelcatalogus voor de tweewielerbranche. DST zorgt dat dealers gemakkelijk toegang hebben tot actuele en gestandaardiseerde productinformatie van hun eigen leveranciers.

DST

Fietsondernemers kunnen via hun eigen kassasysteem, met één enkele zoekterm de juiste voorraad- en productinformatie ontvangen en gebruiken voor informatie aan klanten, bestellingen, webshop en social media. Vragen van klanten over voorraad en beschikbaarheid kunnen meteen worden beantwoord.

DST is opgericht om de innovatie in de totale tweewielerbranche naar een hoger niveau te brengen. Innovatie is onmisbaar in een (digitaal) tijdperk waar snelheid, gemak en efficiency steeds belangrijker zijn geworden.

Stichting DST bevordert de samenwerking in de branche op een neutrale manier, zonder winstoogmerk, zodat alle partijen in de keten leveranciers, dealers en consumenten profiteren.

Stichting DST doet dat door:

1. de ontwikkeling van een standaard voor artikeldata, i.s.m. met experts van TNO; artikelen worden voortaan op uniforme wijze vastgelegd en omschreven.
  2. het opzetten van een centraal artikelplatform (DST), zodat er één plek is waar altijd alle up-to-date artikelinformatie te vinden is.

RAI Vereniging en DST
De leveranciers binnen RAI Vereniging zijn actief met het ontwikkelen en implementeren van DST. Diverse leden maken gebruik van de dienstverlening van DST. Daarnaast zijn leveranciers via RAI Vereniging vertegenwoordigd in het stichtingsbestuur.

Kijk voor meer informatie op de website van DST.