Marktinformatie
Europese autosector en aftermarket (ICDP)

3 oktober 2017

Om de ontwikkelingen in de Europese autosector en aftermarket nauwlettend te volgen, werkt RAI Vereniging al jaren samen met het onderzoeksinstituut ICDP.

ICDP

Het International Car Distribution Program is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met onderzoek voor de automotive sector.

Binnen ICDP zijn ongeveer 20 onderzoekers en adviseurs werkzaam zijn, verdeeld over Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland.

In Nederland worden de werkzaamheden uitgevoerd door de onderzoekers van BOVAG en RAI Vereniging. ICDP wordt verder gesteund door een breed scala aan organisaties, waaronder autofabrikanten, dealerorganisaties, onderdelenleveranciers etc.

Onderzoek naar distributiesystemen
Bijna alle autofabrikanten en enkele brancheorganisaties nemen deel in het onderzoeksinstituut. ICDP onderzoekt alle aspecten die te maken hebben met de distributie van auto’s. Zij doet onderzoek naar de meest optimale distributiesystemen zodat de tijd tussen productie en daadwerkelijke levering aan de consument zo kort mogelijk wordt.

Verder onderzoekt ICDP alle andere actuele aspecten binnen de automotive branche en die van invloed zijn op de distributie van auto’s, zoals het dossier Block Exemption en de ontwikkeling van nieuwe margestructuren.

Aftermarket
ICDP is ook gespecialiseerd in de Europese aftermarket en voert onderzoeken uit naar de ontwikkelingen die zich in deze markt voordoen. Regelmatig publiceert ICDP rapporten over de belangrijkste aftermarket issues zoals de opkomst van nieuwe franchiseformules, de beschikbaarheid van technische informatie en nieuwe distributiestructuren.

Europees netwerk
Leden van RAI Vereniging kunnen publicaties van ICDP per mail via het secretariaat van RAI Vereniging aanvragen. Hieronder kunt u de catalogus downloaden van onderzoeksrapporten die ICDP heeft uitgebracht sinds 2006.

Voor meer informatie, zie ook de website van ICDP 


Contactpersoon
Eric-Jan van der Berg
Eric-Jan van der Berg
Beleidsadviseur
+31 20 504 4927