Website voor veilig landbouwverkeer gelanceerd

31 mei 2013

Gisteren introduceerden RAI Vereniging, CUMELA, Federatie Agrotechniek en COM de website www.veiliglandbouwverkeer.nl. Dat gebeurde met een goedbezochte perspresentatie tijdens de ReinigingsDemoDagen 2013 op het RDW-terrein in Lelystad.

zwaar beladen traktor

Theo Vullink van Federatie Agrotechniek verzorgde een presentatie over het dossier, de historie en de vorderingen tot dusver. De agrobranche werkt zelf hard om veiligheid meer prioriteit te geven. De politie werkt regionaal ook al succesvol aan veiligheid, vaak samen met de sector.

De aanwezigen, waaronder (vak)pers en vertegenwoorders van de politie, hielden een geanimeerde discussie over nut en noodzaak van specifieke regels voor en eisen aan landbouwverkeer.

Nuttig
Allen waren het erover eens dat een goede toegankelijkheid van de informatie over veilig landbouwverkeer buitengewoon nuttig is. Zij kunnen zich ook goed voorstellen dat dit initiatief navolging krijgt voor het bevorderen van veilig bouwverkeer.

Knelpunten
Zeer illustratief daarbij waren 4 voertuigen die goed demonstreerden waar de knelpunten zitten. Dat zijn bijvoorbeeld markering, verlichting, uitstekende delen en aslasten. Zaken die zich overigens met een beetje goede wil en kennis prima laten oplossen. 

Meer informatie: Remco Tekstra