Gesprek branche met Wiebes over autobelastingen

05-09-2014

Afgelopen maandag hebben RAI Vereniging, BOVAG en VNA uitvoerig met staatssecretaris Wiebes gesproken over autobelastingen. Dat in opmaat naar de Autobrief 2.

Wiebes

De staatssecretaris heeft met belangstelling kennisgenomen van de standpunten van de branche. Hij heeft duidelijk oog voor de diverse marktverstorende regelingen die er nu zijn.

Daarnaast hecht hij er sterk aan dat de uitvoering straks eerder eenvoudiger dan complexer wordt en dat de lasten in principe niet mogen stijgen.

Wiebes tast op nu zowel bij marktpartijen als bij de politieke partijen af wat wel en niet haalbaar is.

De inhoud van de Autobrief 2 is op dit moment nog niet bekend, hoewel diverse media daarover al wel hebben gespeculeerd.

RAI Vereniging is nog niet op de hoogte gesteld van de definitieve inhoud van Autobrief 2 en zal tot die tijd dan ook niet reageren.

Meer informatie: Wijnand de Geus