Kies de Beste Band aanstaande zondag bij RTL4

11-06-2015

De publiekscampagne 'Kies de Beste Band', die ondersteund wordt door RAI Vereniging, is a.s. zondag 14 juni om 11.20 uur te zien in het tv-programma 'Schoner Nederland'.

Campagne Kies de beste band logo

Tijdens het item zal Erik Roelofsen, directeur van de Nederlandse Stichting Geluidshinder, presentatrice Sita Vermeulen helpen bij het kiezen van de best band voor haar auto én voor het milieu!

Kiezen voor betere én goed opgepompte banden is namelijk veiliger, stiller en milieuvriendelijker. Uit onderzoek is gebleken dat 60% van de auto’s met te zachte banden rijdt en ruim 450.000 auto’s tenminste één band hebben die de eigen veiligheid en die van de medeweggebruiker in gevaar brengt.

De keuze voor betere én goed opgepompte banden is veiliger omdat ze de remweg aanzienlijk verkorten, zuiniger omdat het voor honderden euro’s per jaar aan brandstofkosten kan besparen en stiller omdat ze voor een stuk minder geluidsoverlast zorgen.

RTL4
De eerste uitzending van het item is a.s. zondag 14 juni om circa 11:20 uur op RTL4. De herhaling is zaterdag 20 juni om circa 14:50 uur op RTL4.

De officiële aftrap van deze langlopende campagne was tijdens de AutoRAI.

Brede samenwerking
De publiekscampagne ‘Kies de Beste Band’ is een samenwerking van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Nederland = Duurzaam Doen), ANWB, BOVAG, Band op Spanning, Nederlandse Stichting Geluidshinder, RAI Vereniging, Vaco, VNA en NVR/RecyBEM.

Binnenkort verwacht
Het is de bedoeling dat de digitale route informatiepanelen (DRIPs) van Rijkswaterstaat binnenkort ook ingezet gaan worden voor de campagne. Tevens wordt er hard gewerkt aan het gedurende twee jaar gaan inzetten van de achterkant van de APK-oproepbrief voor deze campagne.

Campagnewebsite
Op de website www.kiesdebesteband.nl is meer achtergrondinformatie met een animatiefilmpje en factsheets te downloaden.

Meer informatie: Eugène Moerkerk