Nieuw project: Holland Bike Festival

11-12-2015

Fietsland Nederland krijgt eindelijk een echt fietsfestival. In mei 2016 vindt in Amsterdam voor het eerst het Holland Bike Festival plaats, een spectaculair evenement dat zowel fietsen, fietsliefhebbers als partners en sponsors in de spotlights zet.

De organisatie nodigt u uit om een rol te spelen bij dit unieke festival met een markt, talkshows en tal van wedstrijden en demonstraties. Dit alles in- en rond een unieke locatie: de overdekte klassieke wielerbaan Velodrome in Amsterdam.

Vier het fietsen
Het Holland Bike Festival gaat het fietsen en onze fietscultuur vieren. Het wordt dus beslist geen traditionele fietsbeurs. Fietsen is namelijk niet alleen een manier om van A naar B te komen, sportief en milieuvriendelijk, maar is ook steeds meer een lifestyle.

Vele doelgroepen hebben hun eigen fietsstijl, van de bakfietsmoeder tot de hipster op zijn opgeknapte vintage racefiets. Steeds meer vrouwen gaan wielrennen, en in het weekend stappen velen op hun MTB om zichzelf uit te leven. De e-biketrend mag bovendien in dit rijtje ook niet ontbreken. De elektrische fiets is sterk in opkomst, nu ook onder jongere doelgroepen. Kortom, zoveel fietsen, zoveel lifestyles.

Dit en meer wil het Holland Bike festival laten zien. Op dit feestelijke en interactieve evenement kunt u ook aandacht vestigen op uw merk of product. Wij verwachten veel publieke belangstelling en aandacht in de media. Mediavertegenwoordigers uit binnen- en buitenland zullen worden uitgenodigd, zowel nieuwsmedia als vakpers. De houten wielerbaan Velodrome in Amsterdam -een van de drie overdekte wielerbanen in Nederland- is een fotogeniek decor voor beelden van fietsliefhebbers en allerlei mooie tweewielers.

Urban Biking
Paulien Willems, eigenaar van organisator Cycle Fun Productions, laat zich onder meer inspireren door de Berliner Fahrradschau. Deze tentoonstelling in Berlijn is het walhalla voor liefhebbers van urban biking. Fabrikanten showen daar de hipste modellen en fietsgadgets. “Het is gek dat Amsterdam als dé fietsstad van de wereld zo’n evenement niet heeft”, zegt Willems.

Wat kunt u verwachten?

• Een 3-daags evenement op 27, 28 en 29 mei 2016 in- en om de overdekte wielerbaan Velodrome in Amsterdam-Sloten. De organisatie streeft naar zeker 20.000 bezoekers.
  • De activiteiten op vrijdag zullen vooral zijn gericht op de jeugd, met name scholieren. Ook is er een race voor lichamelijk/verstandelijk uitgedaagden. Op zaterdag ligt de nadruk op participerend publiek, waaronder actieve sporters en deelnemers. Zondag is meer gericht op de geïnteresseerde toeschouwer en het gezin.
  • Er zal een feestelijke markt zijn met kraampjes met eten en drinken, maar uiteraard ook stands met fietsmerken, -onderdelen, -accessoires en aanverwante artikelen. Bezoekers kunnen ter plekke fietsmodellen uitproberen. Op het evenement zijn daarnaast live-muziek, theatervoorstellingen, debatten en een wielercafé met (oud)profs.
  • Demo’s en clinics met BMX en Trail Bike bijvoorbeeld. En allerlei (ludieke) fietswedstrijden voor uiteenlopende categorieën als bakfietsen, e-bikes, fixies, loopfietsen, eenwielers, kinderfietsen, ligfietsen en Segways. Ook is er een MTB-parcours.
  • Er zullen wedstrijden Slowbiking plaatsvinden, waarbij het de kunst is om zo langzaam mogelijk te fietsen.
  • En er zijn toertochten van verschillende lengtes in de wijde omgeving.

De entree voor het festival is gratis. Voor bepaalde activiteiten, zoals toertochten en wedstrijdjes, wordt een bescheiden bedrag in rekening gebracht.

Meer informatie: Paulien Willems, info@cyclefunproductions.org / 06 81440811.