Prognose Nederlandse aftermarket in 2021

21-01-2016

De verwachtingen over de aftermarket die RAI Vereniging in 2011 samen met onderzoeksbureau ICDP naar buiten bracht, zijn grotendeels werkelijkheid geworden. Om ook de komende jaren op de ontwikkelingen in te kunnen spelen, wordt nu gewerkt aan een nieuwe prognose.

Autovak

Voor importeurs van personenauto’s en leveranciers van onafhankelijke onderdelen is het uiteraard zeer belangrijk om betrouwbare informatie te hebben over toekomstige ontwikkelingen in de aftermarket.

De afdelingen Auto’s en Autovak van RAI Vereniging zijn daarom gestart om, opnieuw in samenwerking met ICDP, een nieuwe prognose te maken van de ontwikkeling van de Nederlandse markt voor onderhoud en reparatie van personenauto’s in de komende vijf jaar.

Een commissie met een keur aan vertegenwoordigers van leden van beide afdelingen begeleidt een en ander.

De prognose moet een beeld geven van het aantal onderhoudsbeurten, reparatiewerkzaamheden en schadeherstel en de omzet die hiermee gemoeid is. Hierbij wordt verder onderscheid gemaakt tussen de verschillende onderhoudskanalen, het dealernetwerk, de onafhankelijke autobedrijven en de fastfitters.

Oplevering van de rapportage wordt begin mei verwacht, waarna de uitkomsten in een (leden)bijeenkomst uitvoerig aan bod zullen komen.

Meer informatie: Eric-Jan van der Berg