Recordaantal deelnemers verkiezing Fiets van het Jaar 2016

12-02-2016

Met 43 inzendingen is deze editie van de ‘Fiets van het Jaar’-verkiezing de grootste ooit. Maar liefst 24 verschillende merken uit binnen- en buitenland hebben zich ingeschreven, waaronder negen merken die voor de eerste keer meedoen.

Fiets van het Jaar 2016

De ingezonden fietsen dingen mee in drie categorieën: ‘Fiets van het Jaar 2016’, ‘E-bike van het Jaar 2016’ en ‘Speed E-bike van het Jaar 2016’.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Tweewieler Retail Trends Congres dat op 4 april 2016 plaatsvindt in de Utrechtse Jaarbeurs.

De inzendingen (16 fietsen, 21 e-bikes en 6 speed e-bikes) en het verloop van de verkiezing kunt u bekijken op www.fietsawards.nl. Begin komende week worden de nominaties bekend gemaakt.

In de bossen van Hoenderloo worden de inzendingen vandaag en morgen aan de tand gevoeld door de vakjury.

Dit jaar bestaat de jury uit: Jodi Kooijman (TU Delft, Faculteit 3ME), Remco Tekstra (RAI Vereniging), Jack Duis (RAI Vereniging), Menno Grootjans (New Skool Media, redactie Fiets), Martijn Kuiper (Fietsersbond), Hans de Looij (ANWB) en Jan-Willem van Schaik (Bike Europe).