Kamerleden stellen ruim 200 vragen over Wet invoering Autobrief II

17-02-2016

De financieel woordvoerders van de fracties in de Tweede Kamer hebben meer dan 200 vragen hebben gesteld bij de Wet invoering Autobrief II.

Wiebes

Uit dit document (PDF-download) wordt duidelijk dat vooral de vragen van eind vorig jaar naar aanleiding van de Autobrief worden herhaald, aangevuld met de actualiteit van sjoemelsoftware en realistische CO2-verbruikscijfers.

Het vervolg van het proces in de Tweede Kamer is nu dat op alle gestelde vragen door de ambtenaren van het ministerie van Financiën antwoorden worden geformuleerd en dat deze naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Op het moment dat de antwoorden zijn ontvangen neemt de commissie Financiën een besluit over het moment waarop zij beginnen met hun Wetgevend Overleg.

De verwachting is dat dit niet voor het aanstaande voorjaarsreces (19 t/m 29 februari) zal gebeuren.

Wij meldden u eerder al dat staatssecretaris deze wet aan de Kamer had aangeboden en dat RAI Vereniging vorige week per mail aandacht van de financieel woordvoerders vroeg voor de positie van de kleine auto in de nieuwe autobelastingen. Ook die vraag vinden we inderdaad in het overzicht terug.

Meer informatie: Cees Boutens