Speed pedelec van blauw naar geel kenteken

18-02-2016

Het ministerie van IenM heeft besloten dat zij alle reeds verkochte speed pedelecs die voorzien zijn van een Europese Typegoedkeuring (ETG) op basis van de ‘oude’ Europese regels om gaat zetten naar een geel kenteken, wat ook betekent dat de gedragregels van de bromfiets gevolgd moeten gaan worden en er een helmplicht is.

Rijksoverheid

Consumenten die in het verleden een speed pedelec hebben aangeschaft met een blauw kenteken zullen door de RDW benaderd worden voor deze zogenoemde ‘conversie’.

Ledeninformatie
IenM heeft ook de fabrikanten en importeurs van speed-pedelecs per brief (download voor leden hiernaast) geïnformeerd over de aanstaande veranderingen.

Afdeling Fietsen heeft haar leden inmiddels per ledenmail uitvoerige informatie gestuurd over wat dit betekent voor bijvoorbeeld de Europese Typegoedkeuring (ETG) en voor hen een model voor een opgaveformulier ontwikkeld.

Meer informatie: Eugène Moerkerk