Massale aandacht voor zelfrijdende auto’s

15-04-2016

De rit die de Europese ministers van Transport donderdag maakte tijdens de informele Transportraad heeft massale aandacht in de media gekregen. Tien automerken brachten hun meest geavanceerde modellen naar Amsterdam om aan de ministers te laten zien hoe ver de industrie al is met zelfrijdende auto’s.

Het initiatief voor de rit komt van onze eigen minister Melanie Schultz. Zij heeft connected en autonoom rijden tot speerpunt gemaakt van haar EU-voorzitterschap. RAI Vereniging heeft intensief meegewerkt om de demonstratierit tot een goed einde te brengen, in nauw overleg met ACEA. Een aantal van de leden van de afdeling Auto's heeft zich ingespand om vooruitstrevende auto’s naar Amsterdam te halen.

De rit door de binnenstad van Amsterdam, die startte bij het Scheepvaartmuseum eindigde voor het bijzondere EYE gebouw.

Meer informatie: Cees Boutens