Holland Bike Festival op 28 en 29 mei 2016

26-04-2016

Fietsstad Amsterdam krijgt eindelijk een echt fietsfestival. Op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2016 vindt voor het eerst het Holland Bike Festival plaats, een spectaculair evenement in en rondom overdekte wielerbaan Velodrome in Amsterdam-Sloten.

Het publieksfestival omvat wedstrijden, toertochten, demonstraties, een fietsmarkt met Rollende Food Bikes, een talkshow over wielrennen, theater, live muziek, een voorronde van het NK Slowbiking en veel meer.

Gezellig feest
’’Het wordt een gezellig en bourgondisch feest voor iedereen die van fietsen houdt’’, aldus Paulien Willems van organisator Cycle Fun Productions. Inspiratie deed ze op bij onder meer de Berliner Fahrradschau, fietsevenement in Berlijn voor liefhebbers van urban biking. Willems vond het gek dat Amsterdam als dé fietsstad van de wereld niet een soortgelijk hip fietsfestival heeft. Daarin komt nu verandering met het eerste Holland Bike Festival.

Fietscultuur
Het Holland Bike Festival gaat het fietsen en onze fietscultuur vieren. Fietsen is namelijk veel meer dan een sportieve en milieuvriendelijke manier om van A naar B te komen. Fietsen wordt hier in toenemende mate een lifestyle, zoals in het buitenland. Van wielrenner en MTB’er tot fietsforens en bakfietsmoeder, op het gevarieerde festival komen verschillende soorten fietsliefhebbers aan hun trekken.

BikeXperience
Het tweedaagse programma omvat onder meer baanclinics en -demo’s, wedstrijden voor amateur-renners en toertochten. Vrij rijden op een parcours kan met onder meer MTB’s, fixed gear en handbikes. Profrenners van wielerploeg Roompot - Oranje Peloton zullen ook present zijn.
In het Velodrome is twee dagen Wielertalk, BikeXperience, met bikefitting advies, valtechnieken, een fietsmarkt met diverse fietsmerken, accessoires, gadgets en aanverwante artikelen. Op zaterdagavond draait het in het Velodrome om de TI-Raleigh wielerploeg.
Het Wielertheater belooft een boeiende avond te worden met verhalen van oud-profs, foto’s, films, literatuur en muziek.

Slowbiking
De Rolling Food Bikes staan buiten klaar met lekkere drankjes, hapjes en maaltijden, omlijst door live muziek. Het duo Bike Brothers zorgt met de theatervoorstelling Lang leve de fiets voor interactief vermaak. Ter plekke kan iedereen meedoen aan een voorronde NK Slowbiking, waarbij het de kunst is om zo langzaam mogelijk te fietsen. Er zijn BMX-shows. Bezoekers kunnen ook meedoen met funbiking en de COCO-MAT wooden bike nature tour.

Gratis toegang
De toegang tot het Holland Bike Festival is gratis. Voor enkele onderdelen, zoals baanclinics voor beginners en het avondprogramma in het TI-Raleigh Wielertheater, kunnen belangstellenden ter plekke kaartjes kopen.

Kijk voor meer informatie op www.hollandbikefestival.com