Tweede Kamer praat toch nog uitvoerig over kenteken landbouwvoertuigen

01-07-2016

Afgelopen maandag sprak de Tweede Kamer in een zogenoemd wetgevingsoverleg onverwacht uitvoerig over de invoering van het kenteken voor landbouwvoertuigen.

Tweede Kamer

In dit overleg bespraken de Kamerleden het wetsvoorstel van minister Schultz van Haegen van IenM waarmee zij de invoering van een kenteken voor landbouwvoertuigen in de wet wil vastleggen.

De invoering van zo’n kenteken wordt nu nog voorzien per 1 januari 2017. Wij hebben daarover veel geschreven, zie ons Dossier Kenteken Landbouwvoertuigen.

Meerdere Kamerleden namen zeer uitgebreid het woord en stelden vragen waarvan wij toch echt het idee hadden dat deze lang geleden al beantwoord waren. De politiek geïnteresseerden kunnen hiernaast het woordelijke verslag van het wetgevingsoverleg downloaden.

De volgende stap in dit proces is dat minister Schultz een brief stuurt die de Tweede Kamer (als dat haalbaar is) behandelt voor het zomerreces dat op 8 juli a.s. begint.

Door bovenstaande ontwikkeling is het niet meer helemaal zeker dat de invoering per 1 januari 2017 gehaald zal worden.

Meer informatie: Remco Tekstra