RAI Vereniging blij met steun van Studiegroep Duurzame Groei voor beprijzen op de weg

07-07-2016

Beprijzen van het gebruik op de weg is een optie die een nieuw Kabinet serieus moet overwegen, stelt de Studiegroep Duurzame Groei. Steven van Eijck, algemeen voorzitter van RAI Vereniging, herkent zich volledig in dit advies.

"Behalve bouwen en het beter benutten van de bestaande infrastructuur is het beprijzen van het gebruik een effectief instrument om filedruk aan te pakken en het milieu minder te belasten", aldus Van Eijck.

Al eerder dit jaar deed hij een pleidooi voor het op de agenda zetten van beprijzen van de mobiliteit: “Duidelijk is dat de politieke partijen in Nederland nog moeten wennen aan het idee dat betalen naar gebruik onderdeel van onze mobiliteit gaat worden. Wat dat betreft is het goed dat nu ook deze Studiegroep Duurzame Groei dezelfde conclusie trekt.”

Download
U vindt het Rapport 'Kiezen voor duurzame groei' hier op de site van de Rijksoverheid.