Over kosten rijklaar maken

10-08-2016

RAI Vereniging heeft kennis genomen van de bevindingen van de ACM over de kosten rijklaar maken en gaat daarmee aan de slag.

Autoshowroom

In het verkoopproces van auto’s staat transparantie en eenduidigheid voorop, ook waar het de advieskosten rijklaarmaken betreft.

De importeurs, verenigd binnen RAI Vereniging, kijken daarbij zowel naar de belangen van consumenten, als naar die van de zakelijke rijder.

Het is naar hun mening ook op dit moment voor de autokoper transparant en duidelijk met welke kosten rekening moet worden gehouden.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is echter tot een andere conclusie gekomen. Natuurlijk gaan de importeurs met die conclusie aan de slag.

RAI Vereniging treedt zo spoedig mogelijk in overleg met ACM over de timing en wijze van implementatie van de door ACM voorgestelde aanpassingen.