Gesprek ACM over kosten rijklaar maken

18-08-2016

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vorige week geoordeeld dat de kosten rijklaar maken voortaan opgenomen moeten zijn in de gecommuniceerde catalogusprijs. RAI Vereniging gaat vandaag in gesprek over de vragen die daarbij zijn.

De ACM stuurde over haar bevindingen een brief aan alle importeurs van personenauto’s. Zij krijgen voor invoering daarvan tot 1 november de tijd.

Uiteraard gaan de importeurs met dat oordeel aan de slag, want in het verkoopproces van auto’s staat transparantie en eenduidigheid voorop, ook waar het de advieskosten rijklaarmaken betreft.

Vragen
Wel hebben zij daarbij veel vragen, bijvoorbeeld over de timing en de implementatie van de door ACM voorgestelde aanpassingen. Deze betekenen immers een flinke impact op de prijssystemen van importeurs en bijvoorbeeld ook op online carconfigurators.

Vandaag vindt daarover een gesprek plaats tussen RAI Vereniging en de ACM.

Meer informatie: Wijnand de Geus