WNL Haagse Lobby over de elektrische auto

27 oktober 2016

Het is een van de meest succesvolle lobby's, die rond de elektrische auto. De lobby was zo succesvol, dat elektrisch rijden bijna niets kostte. Maar hoe kregen de lobbyisten dat voor elkaar? Aldus het WNL-programma Haagse Lobby.

Binnenhof

In 'Haagse Lobby' onderzocht Rick Nieman het politieke spel rond de stekkerauto. “Zo spelen een prins en een minister-president een opmerkelijke rol in dit dossier”, melden de makers.

In deze aflevering onder anderen minister Melanie Schultz, oud-ANWB directeur Guido van Woerkom, CDA-kamerlid Pieter Omtzigt, RAI Vereniging-voorzitter Steven van Eijck en ondernemer Ruud Koornstra.

Fiscaal gestoord
Van Eijck schetst hoe de autofiscaliteit, na een periode van "fiscaal gestoord gedrag", in goed overleg met Financiën weer in normaler vaarwater is gebracht met de Autobrief II per 1 januari 2017.

Terugkijken kan hier (Van Eijck vanaf 19:00 min).