Kamerbrief Snel over 'Nieuwe auto's duizenden euro's duurder'

9 februari 2018

Gisteren heeft staatssecretaris van Financiën Menno Snel antwoorden aan de Tweede Kamer gestuurd op vragen die de VVD-kamerleden Helma Lodders en Remco Dijkstra stelden naar aanleiding van het Telegraaf-artikel 'Nieuwe auto's duizenden euro's duurder'.

In zijn brief gaat Snel in op de vraag of nieuwe auto’s door de invoering van de WLTP inderdaad duurder worden, zoals De Telegraaf berichtte. Dat levert -onvermijdelijk- een uitvoerige en complexe uitleg door de bewindsman op, zoals u zelf kunt lezen in de download hiernaast.

Belangrijk is wel dat hij nu samen met TNO en de branche gaat onderzoeken hoe de hogere NEDC 2.0 waardes ontstaan en hoe groot die zijn en dat we samen gaan rekenen naar een juiste conversie van NEDC naar WLTP en wel zodanig dat dit budgetneutraal uitpakt.

De brief is in lijn met het constructieve gesprek dat wij op 1 februari met hem hadden. Vanmiddag is er een tellcall met onze WLTP-expertgroep om stand van zaken en voorliggende opties te bespreken. Dagelijks Bestuur. Zodra daarover meer te vertellen is, hoort u uiteraard van ons.

Meer informatie: Wijnand de Geus, manager sectie Personenauto’s en lichte bedrijfswagens